Klara Lån

Klara Lån, en svensk låneförmedlare sedan 2016, erbjuder jämförelse av lån för att hitta bästa räntan, med svar inom 15 sekunder och möjligheten att låna utan UC för mindre belopp. De förmedlar olika typer av lån, inklusive privatlån och snabblån, utan säkerhet och även till personer med betalningsanmärkningar, men med färre samarbetspartners jämfört med andra förmedlare.

Klara Lån screenshot illustration

Vad kostar ett lån hos Klara Lån?

2 000 kr
2 000 kr
50 000 kr
6
1 mån
96 mån
6,84 %
6,84 %
39,5 %
Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Klara Lån. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Klara Lån.

Om Klara Lån

Den svenska låneförmedlaren Klara Lån har funnits sedan 2016, och har sedan dess hjälpt ett stort antal privatpersoner att jämföra lån för att hitta den bästa räntan. Efter ansökan kontaktar Klara Lån alla långivare som de samarbetar med, som sedan presenterar sina låneerbjudanden. Det är helt kostnadsfritt att jämföra lån, och du kan få de första svaren redan inom 15 sekunder efter din ansökan.

Välj mellan större och mindre lån utan säkerhet

Hos Klara Lån kan du ansöka om lån för många olika ändamål:

 • Privatlån: Alla lån som Klara Lån förmedlar är så kallade privatlån. De har inget krav på någon säkerhet för lånet, och pengarna är du fri att använda precis hur du vill. Genom att jämföra privatlån kan du hitta den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Snabblån: Detta är ett mindre lån med kortare återbetalningstid som du också kan ansöka om hos Klara Lån. De omfattas ofta av en hög ränta, men därför är det också generellt lägre krav på den som ansöker. Pengarna brukar dessutom komma in extra snabbt på kontot, vilket är anledningen till att det kallas för just snabblån.
 • Smålån: Om du har behov av att låna ett mindre belopp kan du ansöka om ett smålån hos Klara Lån. Många av dem liknar snabblån eftersom de ibland har lägre krav och betalas ut inom kort tid. Men vissa smålån kan ha bättre ränta än snabblån eftersom de även erbjuds som ett mindre privatlån av en del banker och låneinstitut.
 • Lån utan UC: Hos Klara Lån kan du låna pengar utan någon kreditupplysning hos UC så länge du väljer ett lägre lånebelopp. Fördelen är att du inte samlar på dig UC-förfrågningar som kan hindra dig från att ta bolån eller billån om du önskar det i framtiden.

Så ansöker du hos Klara Lån

Det första du behöver göra är att välja önskat lånebelopp och återbetalningstid för lånet, och ange dina kontaktuppgifter. Sedan fyller du i uppgifter om varför du vill låna, ditt civilstånd och din ekonomiska situation. Efter det är det bara att skicka in din ansökan, så kommer Klara Lån att kontakta alla sina samarbetspartners och be dem om låneförslag. Välj sedan det lån som passar dig bäst och underteckna låneavtalet, så betalas pengarna ut till dig inom kort.

Sammanfattning

Klara Lån är en lite mindre låneförmedlare som samarbetar med ett antal olika långivare. Du kan ansöka om både större och mindre belopp, även med betalningsanmärkningar. Väljer du ett mindre lån slipper du dessutom en kreditupplysning via UC. De första svaren på din ansökan får du redan inom en minut, och sedan är det bara att jämföra alternativen för att hitta det lån som passar dig.

Fördelar

 • Svar inom 15 sekunder
 • Låna mindre summor utan UC
 • Ingen uppläggnings- och aviavgift
 • Möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Kreditupplysning via UC för större lån
 • Färre samarbetspartners än de flesta andra låneförmedlare
 • Inga angivna öppettider för supporten
 • Ingen möjlighet att kontakta kundtjänst via telefon

Lånevillkor & avgifter hos Klara Lån

Lånebelopp 2 000 - 50 000 kr
Löptid 1 mån - 8 år
Nominell ränta 6,84 - 39,50 %
Effektiv ränta 8,57 - 289,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
Kreditupplysning Creditsafe Ingen UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja
Direktutbetalning Ja
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 10 st

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Klara Lån Sverige AB
Organisationsnummer 559011-1190
Finansinspektionen Länk
E-post kundservice@klaralan.se
Adress Box 5370
Postnummer 102 49
Postort Stockholm
Hemsida klaralan.se

Fler varumärken från Klara Lån Sverige AB

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Vanliga frågor om Klara Lån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Du måste vara 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år. Dessutom får du inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

För mindre lån görs en kreditupplysning via Bisnode eller Creditsafe, och för större lån använder sig Klara Lån av UC.

Långivarna har olika långa utbetalningstider, så hur lång tid det tar innan du har pengarna på kontot beror på vilken bank eller långivare du väljer efter jämförelsen.

Förutom att du får olika erbjudanden att välja mellan med bara en ansökan så slipper du också flera kreditupplysningar. De kan vara till nackdel för din kreditvärdighet och framtida låneansökningar.

2 000 - 50 000 kr

Lånebelopp

1 mån - 8 år

Löptid

6,84 - 39,50 %

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Trustpilot: 2,1

Kreditupplysning: Creditsafe Ingen UC

Accepterar betalningsanmärkning: Ja

Direktutbetalning: Ja

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 6,84 - 39,50 %
Effektiv ränta 8,57 - 289,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
Kreditupplysning Creditsafe
Accepterar betalningsanmärkningar Ja
Direktutbetalning Ja
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 10 st

Senast uppdaterad: 23 maj 2024