Klara Lån

Klara Lån är en låneförmedlare som samarbetar med en rad utvalda kreditgivare. Faktum är att man profilerat sig i form av att man tillhandahåller betydligt mer förmånligare villkor än många av de närmsta konkurrenterna mäktar med att erbjuda för närvarande. Man har ett nära samarbete med en rad aktörer där var och en av dessa har som fokus att tillhandahålla skräddarsydda krediter till alla sökanden - oavsett deras nuvarande kreditvärdighet.

Vad kostar ett lån hos Klara Lån?

2 000 kr
2 000 kr
50 000 kr
6
1 mån
96 mån
6,84 %
6,84 %
39,5 %
Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Klara Lån. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Klara Lån.

Lånevillkor & avgifter hos Klara Lån

Lånebelopp 2 000 - 50 000 kr
Löptid 1 - 96 mån
Nominell ränta 6,84 - 39,50 %
Effektiv ränta 8,57 - 289,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
Kreditupplysning Creditsafe Ingen UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 10 st

Fördelar

 • Klara Lån är en av de aktörer som kommit att specialisera sig på att förmedla snabblån.
 • Man tillhandahåller snabba svar på de låneansökningar som man valt att initiera via förmedlaren i fråga.
 • Ansökningsprocessen kan åberopas under varje given tidpunkt – oavsett tidpunkt på dygnet.
 • Låneförmedlaren återkommer med snabba besked i samband med låneansökan.
 • Man tillämpar en kreditupplysning för att initiera kreditansökningar via en rad olika långivare.

Nackdelar

 • Man erbjuder ej möjligheten till att komma i kontakt med kundtjänsten via telefon utan endast e-post eller chatt.
 • Man tillämpar UC - Upplysningscentralen i samband med att man ansöker om krediter högre än 30 000 kr.
 • Konsumenter har uttryckt önskan om att få mer inblick i lånevillkoren som tillhandahålls - inklusive associerade räntor.
 • Ett förhållandevis begränsat utbud när det kommer till antalet tillgängliga kreditgivare.

Typer av lån som förmedlas av Klara Lån

Härnäst återspeglar vi de vanligaste typerna av krediter som Klara Lån förmedlar till privatkonsumenter som ett led i att göra dig införstådd med det som erbjuds för närvarande:

 • Privatlån: Denna typ av kredit benämns även som ett blancolån, något som i själva verket implicerar på en kredit som i sin tur ej kräver en adekvat form av säkerhet för att beviljas. För närvarande kan man välja att ansöka om blancolån i form av ett belopp om 5 000 - 50 000 kr.
 • Kontokredit: En så kallad kontokredit innebär att man endast betalar ränta och associerade kostnader för den delen av lånet som man väljer att nyttja och ej för den beviljade beloppet. Via Klara Lån har man möjligheten att ansöka om kontokrediter i form av en spann om 1 000 - 70 000 kr.

Grundkrav för att beviljas kredit via Klara Lån

För att överhuvudtaget ha möjligheten att beviljas den sökta krediten via Klara Lån måste man uppfylla en rad grundkrav vilka återspeglas i form av nedanstående punktlista:

Grundkrav för att beviljas den sökta krediten via Klara Lån

 • Man ska vara 18 år fyllda i samband med att man initierar låneansökan.
 • Man behöver uppvisa en form av deklarerad inkomst på minst 100 000 kr/år.
 • Man skall ha varit folkbokförd inom Sverige under en period om minst 12 månader.
 • Man får ej ha några skulder hos KFM - Kronofogden i samband med ansökan.
 • Man får ej vara föremål för en skyddad identitet i samband med ansökan.

Slutsats

Klara Lån har kommit att profilera sig som en låneförmedlare som fört en ganska anonym tillvaro på den svenska kreditmarknad - något som främst härledas till det faktum att man har ett samarbete med en förhållandevis låg andel krediter i jämförelse med de närmsta konkurrenterna.

Man har dock en förhållandevis hög acceptansnivå i och med att man även accepterar de sökanden vilka för närvarande har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget i samband med att man ansöker om vederbörande krediter.

Kontentan i det hela är att även om Klara Lån samarbetar med några utvalda kreditgivare finns det goda förutsättningar att beviljas den sökta krediten i och med de förhållandevis flexibla lånevillkoren.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Klara Lån Sverige AB
Organisationsnummer 559011-1190
Finansinspektionen Länk
E-post [email protected]
Adress Box 5370
Postnummer 102 49
Postort Stockholm
Hemsida klaralan.se
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Läs mer om Mirsad

Vanliga frågor om Klara Lån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Enligt de villkor vilka återspeglas för krediter via Klara Lån har man möjligheten att ansöka om krediter även om man för den delen har betalningsanmärkningar i bagaget. Vänligen notera att storleken på de betalningsanmärkningar som man för närvarande har registrerade på sig innehar en fundamental roll inom sammanhanget.

För att kunna ansöka om de krediter vilka förmedlas av Klara Lån måste man först och främst måste ha fyllt 18 år vid tiden för ansökan. Vidare måste man även uppvisa en form av deklarerad inkomst på minst 100 000 kr per år. Förutom det måste man ha varit folkbokförd inom riket under minst 12 månader. Förutom det får man ej ha några skulder hos Kronofogden vid tiden för ansökan.

Det är viktigt att notera det faktum att Klara Lån endast opererar i rollen som låneförmedlare och ej som en traditionell långivare. Det hela innebär att man inte kan påverka den ränta och de associerade villkor vilka återspeglas med en kredit. Istället är det kreditgivaren som alltid har den sista orden när det kommer till villkoren som erbjuds.

Storleken på den kredit som man beviljas i slutändan beror främst på den övergripande kreditvärdighet- något som i sin tur definieras först och främst när en adekvat kreditupplysning initierats. Med andra ord är det omöjligt att på förhand specificera storleken på krediten i fråga som man kommer beviljas i och med avsaknaden av en kreditupplysning.

De kreditgivare vilka Klara Lån samarbetar med för närvarande erbjuder ej möjligheten för sökanden vilka för närvarande har aktiva skulder hos KFM - Kronofogden. Faktum är att det inte spelar någon roll hur stor krediten ifråga återspeglas av om skulden i fråga återfinns som aktivt i Kronofogdens register.

2 000 - 50 000 kr

Lånebelopp

1 - 96 mån

Löptid

6,84 - 39,50 %

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Kreditupplysning: Creditsafe Ingen UC

Accepterar betalningsanmärkning: Ja

Anslutna långivare: 10 st

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 6,84 - 39,50 %
Effektiv ränta 8,57 - 289,00 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
Kreditupplysning Creditsafe
Accepterar betalningsanmärkningar Ja
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 10 st

Senast uppdaterad: 07 december 2023