Mobillån

Mobillån erbjuder trygga smslån till privatpersoner via hemsidan eller den egna appen. Lånet är i form av en flexibel kredit som du kan betala tillbaka i den takt som passar din ekonomi. Det tillkommer inga dolda kostnader, och du kan få pengarna utbetalda direkt om du har konto hos någon av de största bankerna.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Mobillån. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

Ansök om snabblån hos Mobillån

Hos Mobillån kan du låna mellan 5 000 och 30 000 kronor till en rörlig ränta som du kan se i faktarutan ovan. Du väljer mellan att ansöka på hemsidan eller i appen, och har du konto hos storbankerna sker utbetalningen av lånet direkt. Sedan betalar du av din kredit varje månad i din egen takt, och du kan även ansöka om att höja kreditbeloppet upp till 60 000 kronor vid behov.

Grundkrav för Mobillåns snabblån

För att ta ett lån från Mobillån behöver du vara minst 20 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år. Du måste också ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor före skatt och vara fri från betalningsanmärkningar. Dessutom krävs ett svenskt personnummer och ett BankID eftersom låneansökan sker direkt online.

Ansök på hemsidan eller i appen

Genom att uppge ditt personnummer och mobilnummer samt ange den summa du önskar låna kan du påbörja ansökan på Mobillåns hemsida eller i den nedladdningsbara appen. Beviljas din ansökan kan du även begära ytterligare uttag från din kredit eller höja ditt kreditutrymme genom att logga in i appen.

Få pengarna utbetalda direkt

Eftersom Mobillån erbjuder direktbetalning så har du möjlighet att få in pengarna på kontot utan väntetid efter att ditt lån har beviljats. Överföringen görs direkt om du har konto hos någon av de större bankerna såsom Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, Swedbank eller SEB. I annat fall kan du behöva vänta en bankdag innan pengarna kommer in på kontot.

Betala av i din egen takt

Varje månad får du en faktura på det belopp du behöver betala, och den baseras på den del av din kredit som du har utnyttjat. När som helst kan du dessutom göra en extraamortering eller lösa hela skulden utan extra kostnad.

Kreditupplysning via Bisnode

Om du vill undvika en kreditupplysning hos UC när du tar ett snabblån så är Mobillån ett bra alternativ. De använder sig nämligen alltid av Bisnode vid kreditupplysningar för att inhämta den information som behövs om dig som vill låna. Då slipper du försämra din kreditvärdighet hos UC eftersom kreditupplysningar från Bisnode inte syns i deras register.

Fördelar

  • Direktutbetalning till storbankerna
  • Möjlighet att höja krediten i efterhand
  • Betala bara ränta för utnyttjat belopp
  • All information om ditt lån i appen
  • Kreditupplysning via Bisnode

Nackdelar

  • Uppläggningsavgift och aviavgift
  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Mobillån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

När du lånar från Mobillån behöver du betala en uppläggningsavgift på 295 kronor och en månatlig aviseringsavgift på 35 kronor.

Vid din första ansökan kan du ansöka om en kredit på maximalt 30 000 kronor, men som återkommande kund kan du utöka krediten med upp till 60 000 kronor.

Behöver du kontakta Mobillåns kundservice så är den tillgänglig på vardagar 10.00-17.00 samt på lördagar 10.00-13.00. Det går däremot att ansöka om lån dygnet runt.

På Mobillåns hemsida och app kan du logga in på Mina Sidor för att ansöka om nya uttag, utöka krediten samt se kredithistoriken och dina månadsfakturor.

Senast uppdaterad: 28 februari 2024