OPR Företagslån

Snabbt och enkelt är ledorden hos OPR-Företagslån. Utan krångel och onödiga banktermer vill de hjälpa fler företag att få tillgång till den finansiering de behöver. Oavsett om du behöver öka likviditeten i företaget, anställa ny personal eller vill satsa på ny marknadsföring kan ett lån från OPR-Företagslån vara precis det verksamheten behöver.

Lån till företag i alla storlekar och åldrar med snabba lånebesked

Med ett driv att göra det enklare för Sveriges småföretagare att få tillgång till finansiering växte en unik affärsidé fram - nämligen att erbjuda snabba och enkla lån med bra och tydliga villkor.

OPR-Företagslån ägs av det finska företaget OPR-Finance. Sedan starten år 2005 har verksamheten hjälpt över 300 000 företag och privatpersoner att få tillgång till snabb och pålitlig finansiering.

Företagslån från OPR-Företagslån

 • Låna mellan 30 000 kr upp till 1 miljon kronor
 • Återbetalningstid 6 - 24 månader
 • Fast månadskostnad
 • Lånebesked samma dag
 • Endast personlig borgen krävs för lån upp till 200 000 kr
 • Kreditupplysning via CreditSafe
 • Betalningsanmärkningar accepteras

Hos OPR kan ditt företag ansöka om företagslån upp till 1 miljon kronor. Lånet kan du sedan betala tillbaka på en återbetalningstid mellan 6 månader upp till 24 månader. Om du skickar in din ansökan under öppettider kommer du att få besked på din ansökan inom 15 minuter. På så vis kan du snabbt ta ställning till ditt erbjudande och du kan få pengarna på kontot redan samma dag.

Du betalar en fast månadsavgift för lånet, vilket inkluderar ränta och amortering. Eftersom du betalar en fast månadskostnad är det enklare att planera in återbetalning av lånet i företagets budget och du kan snabbt förutse hur mycket lånet kommer att kosta. På deras hemsida hittar du en lånekalkylator som visar hur dina månadsbetalningar ser ut beroende på det belopp och den löptid du ansöker om.

För lån upp till 200 000 kr krävs det endast att du ingår en personlig borgen för lånet. För belopp över 200 000 kr krävs det att lånet har minst 2 borgenärer.

Kreditupplysningen sker via CreditSafe - en av världens mest använda kreditupplysningstjänster. En kreditupplysning via CreditSafe påverkar varken din kredit-rating eller framtida kreditomdömen hos andra långivare.

Ränta och grundvillkor

 • Företaget är registrerat hos bolagsverket
 • Företaget har god kreditvärdighet
 • Ansökan är bindande

För att ansöka om finansiering hos OPR-Företagslån krävs det att ditt företag är registrerat hos bolagsverket och innehar någon av följande bolagsformer; aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma.

Företaget kommer även att behöva ha en god kreditvärdighet.

Att ansöka om lån hos OPR-Företagslån är helt kostnadsfritt. Däremot är det viktigt att komma ihåg att din ansökan är bindande. Vill du ångra din ansökan om lån måste du kontakta OPR-Företagslån innan eller senast samma dag som lånet betalats ut. Du kan då ångra ditt lån mot en avgift.

Hos OPR-Företagslån betalar du ingen ränta på ditt lån. Istället betalar du en fast månadskostnad som utgår från lånebeloppet och återbetalningstiden, samt på den kreditbedömning som görs på företaget. Den fasta låneavgiften kommer att presenteras i din offert.

Hur du ansöker om lånet

Du ansöker snabbt och enkelt om ett lån från OPR-Företagslån via deras hemsida.

 • Börja med att fylla i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Ange syfte för lånet och fyll i dina personuppgifter, samt organisationsnummer. Skicka sedan iväg din ansökan.
 • OPR-Företagslån behandlar din ansökan och du kommer att få svar redan samma dag om du skickar in din ansökan innan 16.00.
 • När ditt lån har godkänts så överförs pengarna direkt.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag OPR-Finance AB
Organisationsnummer 556707-7044
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 08-501 006 60
E-post kundservice@opr-foretagslan.se
Adress Kungsbroplan 1
Postnummer 112 27
Postort Stockholm
Hemsida opr-foretagslan.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 16:00
Tisdag 08:00 - 16:00
Onsdag 08:00 - 16:00
Torsdag 08:00 - 16:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Jennifer Martinsson

Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om OPR Företagslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos OPR-Företagslån kan du låna mellan 30 000 kr upp till 100 000 kr. Du kan ansöka om en återbetalningstid mellan 6 månader upp till 2 år.

För att ansöka om ett företagslån hos OPR-Företagslån krävs det att du har ett aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag. Du behöver även ha en god kreditvärdighet. Att ha ett BankID är inget krav, men det är fördelaktigt om du vill ha en snabb utbetalning.

Lån upp till 200 000 kr kräver att minst 1 person ingår personlig borgen. För företagslån över 200 000 kr krävs det minst två borgenärer.

Hos OPR-Företagslån betalar du inte ränta på lånet. Istället betalar du en fast månadsavgift som inkluderar både amortering och lånekostnader. Den lånekostnad du får kommer att baseras på företagets förutsättningar och presenteras i din offert.

Ja, det är möjligt att få ett företagslån hos OPR-Företagslån trots tidigare betalningsanmärkningar. De gör en individuell bedömning när de behandlar din ansökan och en betalningsanmärkning kommer inte automatiskt att betyda ett nej.

Senast uppdaterad: 21 februari 2024