Ordna Bolån

Ordna Bolån erbjuder en digital plattform för att hjälpa kunder att hitta ett bolån till bästa möjliga villkor. Med stöd av erfarna ekonomer och rådgivare från Svensk Fastighetsförmedling kan du kostnadsfritt och enkelt ansöka om bolån hos flera banker samtidigt. Jämför räntor och villkor, få personlig rådgivning och ansök med endast en kreditupplysning för att hitta det optimala lånet för din ekonomiska situation.

Ordna Bolån screenshot illustration

Om Ordna Bolån

Sedan 2014 har Ordna Bolån hjälp tusentals kunder att hitta rätt privatlån och bolån med bättre villkor. Deras bolånetjänst är en digital mötesplats för välgrundade och trygga bolånebeslut, som ger privatpersoner möjlighet att ansöka om bolån hos flera banker.

Erfarna ekonomer och rådgivare finns till hands för att hjälpa till under hela ansökningsprocessen helt kostnadsfritt. Ordna Bolån är en del av Svensk Fastighetsförmedling, som är en av Sveriges största aktörer inom fastigheter.

Jämför bolån via Ordna

 • Ansök om lånelöfte upp till 20 miljoner kronor
 • Ansök om bolån, få svar från flera banker
 • Låna upp till 85% av marknadsvärdet
 • Omförhandla befintliga bolån
 • Endast en kreditupplysning
 • Kostnadsfri tjänst utan bindning
 • Personlig rådgivning
 • Snabb och enkel digital tjänst
 • Konkurrenskraftiga räntor och villkor

Ordna Bolån är en bolånetjänst där du kan jämföra bolån från fler olika banker och långivare. Via deras digitala plattform kan du enkelt ansöka om ett nytt bolån, få ett lånelöfte eller omförhandla befintliga bolån.

Hos Ordna Bolån kan du ansöka om ett lånelöfte mellan 200 000 kr upp till 20 miljoner kronor. Du kan låna upp till 85% av bostadens värde och i regel kan du låna upp till 4,5 gånger hushållets gemensamma inkomst per år.

Att välja bolån är ett viktigt beslut och det finns mycket information att hålla koll på. Därför har Ordna Bolån välutbildade och erfarna ekonomer och bolånehandläggare som gärna hjälper dig att gå igenom olika erbjudanden och svara på frågor om ditt bolån.

En av fördelarna med att jämföra bolån via Ordna Bolån är att det endast görs en kreditupplysning när du skickar in din ansökan, helt kostnadsfritt och utan förbindelser. På så vis får du tillgång till erbjudanden från olika långivare i en och samma ansökan och du kan i lugn och ro gå igenom dina erbjudanden och hitta det som passar dig bäst. Om du i vanliga fall ansöker om lån hos varje individuell långivare görs en kreditupplysning för varje ansökan, vilket kan ha en negativ påverkan på din kreditbedömning. Oavsett om du vill ansöka om ett bolån, lånelöfte, omförhandla bolån eller flytta bolån så finns Ordna Bolån där för att hjälpa dig.

Jämför räntan på bolån via Ordna Bolån

Ordna Bolån vill göra det enkelt för privatpersoner att jämföra räntan från flera olika banker och långivare. Att jämföra räntan hos de olika aktörerna är oerhört viktigt eftersom det kommer att påverka din månadskostnad samt hur mycket du kan amortera. Ett bolån handlar oftast om stora summor och en onödigt hög ränta kan därför bli mycket dyrt.

Genom att jämföra räntan hos olika banker försäkrar du dig om att du hittar det alternativ som passar bäst för dig enligt dina ekonomiska förutsättningar.

Varje aktör bestämmer själv vilken ränta de vill erbjuda dig och räntan kan därför inte kontrolleras av Ordna Bolån. Faktorer som bolånets storlek, hur stor kontantinsats du kan erbjuda samt dina ekonomiska förutsättningar kommer tillsammans att påverka vilken ränta du får.

Det tar bara några minuter att fylla i en bolåneansökan via Ordna Bolån. Inom ett dygn får du återkoppling på din ansökan och du har då möjlighet att jämföra bolåneräntor från flera olika aktörer och välja det bolån med lägst ränta och bäst villkor.

Erfarna bolånehandläggare hos Ordna Bolån hjälper dig gärna att gå igenom dina erbjudanden och svarar på frågor om din ansökan. Men du väljer såklart själv om du vill jämföra bolån på egen hand eller om du vill ha hjälp av en rådgivare.

Hur du jämför bolån via Ordna Bolån

 • Fyll i bolåneansökan
  Fyll i dina kontaktuppgifter och svara på frågor kring ditt bolån. Skicka sedan iväg din ansökan till Ordna Bolån via deras digitala plattform. Självklart kan du även göra din ansökan via telefon om du föredrar det.
 • Jämför offerter
  Efter att bankerna och långivarna har behandlat din ansökan återkommer de med sina erbjudanden. Dina erbjudanden presenteras på Mina Sidor där du i lugn och ro kan gå igenom de olika alternativen. Har du frågor kring dessa erbjudanden kan du kontakta Ordnas bolånehandläggare via telefon som gärna guidar dig igenom de olika alternativen.
 • Välj långivare
  När du valt det bolån som passar dig bäst kommer din nya långivare att ta kontakt med dig och skicka ut de handlingar som krävs för att genomföra ditt bolån.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Ordna AB
Organisationsnummer 556962-9404
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 020-25 26 26
E-post info@ordnabolan.se
Adress Vasagatan 28
Postnummer 111 20
Postort Stockholm
Hemsida ordnabolan.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag 10:00 - 16:00
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Ordna Bolån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Via Ordna Bolån kan du ansöka om ett lånelöfte mellan 200 000 kr upp till 20 miljoner kronor. Du kan även låna max 85% av bostadens värde. I regel kan du låna upp till 4,5 gånger hushållets totala inkomst innan skatt.

Dock är det viktigt att komma ihåg att beloppet du beviljas kommer att bero på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut.

Efter att du har skickat in din ansökan kommer du få återkoppling inom ett dygn. När du valt långivare kommer deras låneprocess att avgöra hur lång tid det tar innan du får ditt bolån. För att göra processen så smidig som möjligt är det bra att ha alla dokument och uppgifter som banken kan tänkas behöva redan innan du skickar in din ansökan. Ytterligare en rekommendation är att du skickar in din ansökan minst två veckor innan du önskar ha bolånet utbetalt. På så vis försäkrar du dig om att du har tid att ordna alla papper och dokument som kan efterfrågas.

Vid köp av bostadsrätt kan processen ta lite längre eftersom långivaren måste kommunicera med bostadsrättsföreningen innan bolånet kan betalas ut.

Via Ordna Bolån kan du ansöka om lån till bostadsrätt, villa och fritidshus.

Hos de flesta långivare kan du som egenföretagare få ett godkänt bolån, förutsatt att din privatekonomi har utrymme för lånet samt att ditt företag går bra. Dock är det viktigt att komma ihåg att processen kan ta lite lägre och långivarna kan begära mer information om din verksamhet för att godkänna bolånet.

Hos vissa banker så har man möjlighet att ta ett privatlån för att täcka kontantinsatsen. Summan motsvarar i regel max 10% av köpeskillingen. Om du får låna till kontantinsatsen kommer att bedömas utefter din ekonomiska situation.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024