Qred

Även småföretagare behöver tillgång till finansiering på ett smart och enkelt sätt. Därför erbjuder Qred flera olika finansieringsmöjligheter som passar ditt företag oavsett storlek. Få ditt företag att växa med ett företagslån eller gör bokföringen smartare med unika lösningar från Qred.

Qred screenshot illustration

Få ditt företag att växa med Qreds finansiering

Sedan 2015 har Qred hjälpt mer än 40 000 småföretagare att få tillgång till företagsfinansiering på ett enklare sätt. Idag är Qred verksamt i över 7 olika länder och har skapat mer än 5 000 jobb.

Grundarna bakom Qred upplevde hur svårt det var att få tag på rätt finansiering som småföretagare. Därför grundades Qred med målsättning att erbjuda enkel och flexibel finansiering för företag runtom i landet.

Företagslån hos Qred

 • Låna upp till 2 miljoner kronor
 • Fast pris
 • Inga dolda avgifter
 • Ansök utan förbindelser
 • Lös lånet i förtid utan extra kostnader
 • Snabb utbetalning

Vill du anställa mer personal, investera i maskiner och utrustning eller behöver du öka rörelsekapitalet i verksamheten? Med ett företagslån från Qred kan du använda pengarna till det ditt företag behöver. Qreds företagslån passar alla småföretag oavsett bolagsform då de erbjuder lånebelopp från 10 000 kr upp till 2 miljoner kr.

Istället för att betala ränta på ditt företagslån betalar du en fast månadsavgift. Således kan du känna dig trygg i att du alltid har en fast månadskostnad som inte kommer att förändras utefter finansmarknaden.

Du skickar in din ansökan för företagslån via Qreds hemsida. Du kommer att få svar inom 1 dag men vanligtvis går det betydligt snabbare. När du signerat lånedokumenten kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom några dagar.

Företagskort hos Qred

 • Få 1 % cashback
 • Betala alla dina fakturor med ett kort
 • Spara dina kvitton digitalt direkt i appen

Med Qreds företagskort kan du spara pengar på allt du köper. Varje gång du betalar med Qreds företagskort får du 1% cashback som automatiskt dras av på din månadsfaktura.

Kortet går att använda överallt - både i butik och online. Du kan även använda kortet för att betala leverantörsfakturor. Det bästa av allt är att alla köp listas på en och samma faktura som skickas ut en gång i månaden.

När du använder Qreds företagskort tillkommer inga årsavgifter, användaravgifter eller valutapåslag. Om du betalar av din faktura på en gång behöver du inte betala några extra kostnader. Föredrar du att delbetala fakturan tillkommer en bestämd ränta som börjar på 1,95%.

Med Qreds smarta utgiftshantering kan du hantera alla kvittot digitalt. När du genomfört ett köp tar du bara en bild på kvittot och laddar upp det i appen. Perfekt för dig som ansvarar för bokföringen i företaget.

Sälj fakturor via Qred

Att sälja fakturor är ett smart sätt att få tillgång till snabb finansiering. Factoring innebär att du säljer en faktura till Qred som då betalar ut beloppet till dig, minus en liten avgift. Qred tar sedan över ansvaret för fakturan.

Grundvillkor och ränta

 • Svensk bankkonto
 • Bolag ska vara aktivt och registrerat hos Bolagsverket
 • Kreditupplysning via UC för företaget

Hos Qred kan du ansöka om företagslån från 10 000 kr upp till 2 miljoner kronor. Alla bolagsformer är välkomna oavsett om du har en enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag. Hos Qred betalar du inte ränta på ditt företagslån, utan istället betalar du en fast månadsavgift som inkluderar både amortering och låneavgifter. Låneavgiften är individuell och kommer att baseras utifrån företagets ekonomiska förutsättningar.

Qreds kreditkort är kostnadsfritt och du betalar endast ränta om du väljer att betala av kreditbeloppet under en längre period. Räntan du får kommer att bedömas individuellt och börjar på 1,95% per månad.

När du ansöker om lån eller kreditkort genomför Qred en kreditupplysning via UC på företaget. De gör även en upplysning via CreditSafe på eventuella borgenärer.

Hur du ansöker om ett företagslån via QRED

Du ansöker snabbt och enkelt om ett företagslån eller företagskredit via Qreds hemsida. Nedan har vi listat hur processen ser ut i 3 enkla steg.

 • Ansök på 1 minut
  Fyll i din ansökan och ange det lånebelopp och den återbetalningstid du vill ha. Om du vill ansöka om företagskredit fyller du i organisationsnummer, dina kontaktuppgifter samt dina personuppgifter.
 • Få svar inom en timme
  När Qred mottagit din ansökan kommer du att få svar inom 1 timme under vardagar. Då får du se ditt låneerbjudande, samt vad månadsavgiften blir.
 • Signera med BankID
  Väljer du att acceptera erbjudandet, signerar du enkelt med BankID och får pengarna på kontot redan samma dag!

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Qred AB
Organisationsnummer 559008-9800
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 020-150 333
E-post support@qred.se
Adress Tulegatan 15
Postnummer 113 53
Postort Stockholm
Hemsida qred.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 17:30
Tisdag 08:00 - 17:30
Onsdag 08:00 - 17:30
Torsdag 08:00 - 17:30
Fredag 08:00 - 17:30
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Qred

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Qred kan du ansöka om ett företagslån mellan 10 000 kr upp till 2 miljoner kronor.

För att ansöka om ett företagslån krävs det att du har ett företag som är registrerat hos Bolagetverket. Du ska även ha ett svenskt bankkonto och ett svenskt BankID.

Hos Qred betalar du ingen ränta på företagslånet. Istället betalar du en fast månadsavgift som kommer att utgå utifrån företagets kreditvärdighet.

Med ett företagskort från Qred kan du se alla köp på ditt kort och du kan sätta individuella kreditgränser för olika användare. Du får ett VISA kort som kan användas hos butiker och online butiker som accepterar VISA-betalningar. Appen finns att ladda ner från Appstore eller Google Play.

Kreditgränsen sätts beroende på ditt företags förutsättningar och kan variera mellan 10 000 kr upp till 2 miljoner kronor. Kreditbeloppet kan höjas om du återbetalar dina fakturor innan förfallodagen.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024