Snabbfinans

Snabbfinans ägs av Bliq AB och erbjuder en kredit som är tänkt att användas vid mindre oförutsedda utgifter. Deras mål är att ha kunden i fokus genom att bland annat ge snabba lånebesked, ha långa öppettider och erbjuda en enkel hantering av lånet.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Snabbfinans. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

Ansök om snabblån hos Snabbfinans

Hos Snabbfinans kan du låna mellan 5 000 och 30 000 kronor. De erbjuder direktutbetalning till många banker, smidig inloggning där du kan hantera ditt lån samt möjligheten att betala tillbaka kreditbeloppet i din egen takt. Dessutom görs kreditupplysningen via Bisnode istället för UC.

Grundkrav för Snabbfinans snabblån

För att kunna låna från Snabbfinans måste du vara minst 20 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige i tre år. Du behöver också ha en årsinkomst på 150 000 kronor innan skatt. Dessutom krävs att du är fri från betalningsanmärkningar.

Direktutbetalning till de flesta banker

När du har ansökt om ett lån från Snabbfinans görs en kreditupplysning, och beviljas lånet sker överföringen direkt. Om du är kund hos storbankerna såsom Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB får du tillgång till direktutbetalning. Du som använder dig av en mindre bank kan däremot behöva vänta på pengarna i upp till en bankdag efter utbetalning.

Logga in för att hantera ditt lån

Genom att logga in hos Snabbfinans med en kod som du får via SMS får du full koll på allt som har med din kredit att göra. Du kan till exempel se dina fakturor, din betalningshistorik och göra nya uttag medan du är inloggad. Det går också att ansöka om att höja kreditgränsen upp till 60 000 kronor.

Betala tillbaka i din egen takt

Varje månad betalar du tillbaka ett minsta belopp av den del av krediten du har utnyttjat, men du kan också göra extra insättningar för att minska det utestående beloppet och dina räntekostnader. Det går självklart också att betala tillbaka hela krediten när du vill.

Slipp kreditupplysning via UC

I likhet med många andra snabblångivare så anlitar Snabbfinans inte UC för att göra kreditupplysningar på dig som ansöker om lån. Istället görs alla kreditupplysningar via Bisnode. Därmed behöver du inte oroa dig över att din kreditvärdighet hos UC ska försämras när du ansöker om en kredit från Snabbfinans.

Fördelar

  • Direktutbetalning till ett stort antal banker
  • Smidig inloggning för att hantera krediten
  • Möjligt att höja kreditgränsen i efterhand
  • Bra öppettider i kundtjänst
  • Kreditupplysning via Bisnode

Nackdelar

  • Betalningsanmärkningar accepteras inte
  • Uppläggningsavgift och aviseringsavgift
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Snabbfinans

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Förutom räntan så behöver du betala en uppläggningsavgift på 295 kronor samt en aviseringsavgift på 35 kronor per månad.

Snabbfinans har öppet mellan 10.00-17.00 på vardagar och 10.00-13.00 på lördagar, men det går att ansöka om en kredit online dygnet runt.

Ja, du kan alltid ansöka om att höja ditt kreditbelopp när du är inloggad på Mina Sidor hos Snabbfinans. Du kan höja din gräns upp till maximalt 60 000 kronor när du redan är kund hos Snabbfinans.

Ja, du kan när som helst göra extra amorteringar eller betala av hela lånet. Kontakta bara kundtjänst så får du de uppgifter du behöver.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024