Snart blir det möjligt för dig som använder Trustly att göra betalningar i realtid inom Norden. Banken Lunar kommer nämligen att öppna upp sin infrastruktur för betalningar inom de nordiska länderna, och först ut att utnyttja den nya möjligheten är Trustly.

Lunar erbjuder nordiska betalningar i realtid

Danska Lunar fick sitt banktillstånd i Danmark 2019 och är idag en av få banker som har en nordisk bankplattform. Inom kort kommer de att göra sin nordiska betalningsinfrastruktur tillgänglig för partners, och först ut att ansluta sig är svenska fintechbolaget Trustly. Via ett AIP ska Lunar hantera betalningar och clearing från tredje part, vilket gör att kunderna får tillgång till betalningar i realtid i sin lokala valuta.

"Vi byggde vår betalningsinfrastruktur med ambitionen att leverera den bästa bankupplevelsen till våra nordiska användare. Ytterligare en fördel med vår massiva investering visade sig vara ett stort intresse från nationella och internationella banker samt fintechs, att använda vår betalningsinfrastruktur för att komma åt Norden”, säger Ken Villum Klausen, VD och grundare av Lunar Group.

Trustly är först ut med att ansluta sig

Trustly är den första partnern som drar nytta av Lunars betalningslösning. Från och med den 1 augusti kan de erbjuda betalningar i realtid i Danmark, och så småningom ska samarbetet utökas till att omfatta hela den nordiska marknaden. Trustly kommer alltså att integreras med Lunars infrastruktur för att kunna erbjuda direkta betalningar i lokal valuta.

Lunar har clearingtillstånd i både Sverige, Norge och Danmark och är därför en viktig aktör när det gäller att förenkla betalningar över landsgränserna. Det nya samarbetet med Trustly är ett stort steg för Lunar och ett bevis på att deras molnbaserade nordiska betalningsinfrastruktur är en attraktiv lösning för många fintechbolag och därmed också en intressant affärsmöjlighet.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Lunar för att förbättra vårt konto-till-kontoerbjudande i Danmark. Lunars API-baserade lösning passar perfekt med vår betalningsplattform och vår betalningslösning, och gör det ännu enklare att erbjuda konsumenter sömlösa betalningar till handlare”, säger Sandra Sennerlöv, VP Banking Relations & Partnerships på Trustly.

Den molnbaserade betalningsinfrastrukturen och API-lösningen innebär att Lunar nu kan inkludera området Banking Services i verksamheten.