Lassie

Försäkringsbolaget Lassie erbjuder enbart djurförsäkringar. Du kan försäkra din katt eller hund, och det finns även en särskild uppfödarförsäkring. Lassie lanserades 2021 som en svensk startup, och har många välkända investerare. Dit hör till exempel Avanzas VD Rikard Josefson samt Josefin Landgård som var med och grundade Kry.

Teckna en djurförsäkring från Lassie

Om du väljer en försäkring från Lassie har du alltid tre olika alternativ: Mini, Mellan och Stor. Därmed finns det alltid en försäkring som passar dina behov och din budget. Du kan bland annat få kostnadsfri veterinärhjälp online, få rabatt på din försäkring via appen och få tillgång till marknadens högsta veterinärvårdsskydd när du tecknad en försäkring hos Lassie.

Lassie, en digital djurförsäkring

Få hjälp direkt i mobilen

Genom att ladda ner Lassies app hittar du all information om din försäkring i mobilen. Du har även möjlighet att få personlig hjälp mellan 08.00 och 21.00 under både vardagar och helger. Du kan också när som helst säga upp försäkringen i appen eller via hemsidan. Med en försäkring från Lassie har du också tillgång till gratis samtal till FirstVet som är en digital veterinär.

Sänk priset genom att vara aktiv i appen

Lassie erbjuder en unik möjlighet för dig att sänka priset på försäkringspremien med upp till 500 kr per år genom att vara aktiv i appen. Du samlar helt enkelt poäng genom att göra quiz, och du kan dessutom bjuda in dina vänner för att få rabatt på försäkringen. I appen kan du även utforska guider och utmaningar som gör att du kan förebygga olyckor, skador och sjukdomar.

Marknadens högsta veterinärvårdsskydd

Med en försäkring från Lassie får du tillgång till det högsta veterinärvårdsskyddet på marknaden, upp till 150 000 kronor. Dessutom till liknande villkor oavsett ras.

Välj mellan olika alternativ för fast och rörlig självrisk

Du kan själv välja vilken självrisk du föredrar när du tecknar försäkringen. Den fasta självrisken dras av vid eventuellt veterinärbesök, och om kostnaden överstiger självriskbeloppet så betalas en procentuell rörlig självrisk på den överstigande summan. Resten av beloppet betalas sedan ut av Lassie.

Försäkringar hos Lassie

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Lassie AB
Organisationsnummer 559268-8310
Telefonnummer 010-183 98 18
E-post hej@lassie.co
Adress Markvardsgatan 15
Postnummer 113 53
Postort Stockholm
Hemsida lassie.co

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 21:00
Tisdag 08:00 - 21:00
Onsdag 08:00 - 21:00
Torsdag 08:00 - 21:00
Fredag 08:00 - 21:00
Lördag 08:00 - 21:00
Söndag 08:00 - 21:00
Daniel Stensiö

Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Lassie

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Den är den totala summan som du kan få ersättning för under ett år när det gäller veterinärvård. Beroende på vilken typ av försäkring du väljer så varierar beloppet mellan 30 000 kronor och 150 000 kronor.

Nej, försäkringen täcker bara skador eller sjukdomar som drabbar ditt djur. Däremot kan du förmodligen få ersättning från din hemförsäkring om ditt husdjur skulle orsaka några skador hos dig eller någon annan.

Självriskperioden är alltid 365 dagar för försäkringar hos Lassie. Den fasta självrisken betalas en gång per år, medan den rörliga självrisken betalas efter varje skadetillfälle.

Ja, Lassie erbjuder direktreglering så att du slipper ligga ute med pengarna. Du betalar bara för självrisken, och sedan kan din veterinär anmäla skadan direkt till Lassie som betalar resten av kostnaden.

Lassies självriskperiod är 365 dagar. Du betalar den fasta självrisken endast en gång per försäkringsår, oavsett antal besök hos veterinären. Den rörliga självrisken betalar du vid varje skadetillfälle.

Senast uppdaterad: 21 februari 2024