OKQ8 Försäkringar

OKQ8är för de flesta en bensinmack som man ser runt om i landet. Under alla dessa år har de utvecklat hög kompetens om bilar och har därför tagit fram ett par försäkringar: Bilförsäkring och olycksfallsförsäkring. Dessutom har OKQ8 en tilläggsförsäkring som du kan använda som ett komplement till din ordinarie bilförsäkring.

När du tecknar en försäkring hos OKQ8 blir du också medlem hos dem. Som kund hos dem får du då flera olika slags förmåner, som exempelvis rabatt på varor på samtliga stationer och rabatt på drivmedel.

OKQ8 Försäkringar screenshot illustration

OKQ8 Bilförsäkring

Precis som de andra bilförsäkringar erbjuder OKQ8 tre stycken varianter på bilförsäkringar. Om du bara behöver komma ut på vägen kan du teckna OKQ8s trafikförsäkring. Det är ett skydd som du måste ha enligt svensk lag.

Trafikförsäkring

En trafikförsäkring är ett personskydd för dig som kör bilen, men även för samtliga personer som befinner sig i bilen under en olycka. Det ger även ett skydd för skador som du orsakar på andras egendom. Andras egendom innefattar skador på hus, passagerare, cyklister, fotgängare, en bil, mm.

I de flesta fall är det bra att ha ett skydd utöver det mest grundläggande, eftersom trafikförsäkring inte skyddar skador på din egen bil.

Helförsäkring och halvförsäkring

För mer skydd ska du titta på deras hel- eller halvförsäkring. Med dessa får du skydd, kompensation, ersättning och trygghet vid olyckor eller om din bil skadas på annat sätt. Exempelvis har du ett skydd om bilen utsätts för en brand, stöld, skadegörelse, trasiga glasrutor, etc.

Vidare har du ett skydd för bilens inre. Skulle bilen utsättas för motorhaveri har du rätt till ersättning. Går bilen sönder har du dessutom rätt till kompensation för bärgningshjälp.

Rättsskydd och kristerapi

En av de viktigaste aspekterna av att ha en omfattande bilförsäkring är att det ingår både rättsskydd och kristerapi. Det finns många osäkerheter i trafiken. Även om du själv är en bra och van förare går det inte att garantera att andra alltid är det.

När olyckor uppstår är det inte alltid helt lätt att utkräva ansvar vid komplicerade situationer. Därför har OKQ8, som många andra bilförsäkringar, ett rättsskydd som ingår i både hel- och halvförsäkringen.

Rättsskyddet ger rätt till ersättning för juridiska kostnader som uppstår. Det kan vara så att du behöver anlita en advokat om du blir krävd på skadestånd från en olycka. Ersättningen täcker även eventuella rättegångskostnader.

Om du, dina närstående eller medpassagerare har bestående men från en trafikolycka är det bra att kristerapi ingår i OKQ8s bilförsäkringar. Genom kristerapi får du träffa legitimerad psykolog i upp till 10 tillfällen under en viss tidsperiod - vanligtvis 12 månader.

Skillnad mellan hel- och halvförsäkring?

Skillnaden är ersättning vid vagnskada. Detta ingår endast när du tecknar helförsäkringen. Vagnskada är ett skydd för din bil om du är med i en olycka. Det spelar inte någon roll om du orsakade olyckan eller inte.

Backup Plus

Det som skiljer OKQ8 från andra bilförsäkring är deras tilläggsförsäkring BackUp och BackUp Plus. Försäkringen BackUp är till för att eliminera eventuella självriskkostnader. För dessa kan du få upp mot 3000 kr vid en olycka. Priset varierar beroende på vilken typ av fordon du väljer att försäkra.

Personbil och lätt lastbil

För endast 75 kr i månaden får du ersättning för självrisken vid bland annat krossade glasrutor, inbrott och stöld i bilen, eller om du tankar med fel bränsle. Du får kompensation för plåt- och lackskador som kan uppstå vid en krock. Om din bil går sönder får du dessutom ersättning för hyrbilkostnaderna.

Tecknar du BackUp Plus för personbil och lätt lastbil, för 125 kr i månaden, får du än mer omfattande försäkringar. Bland annat ingår assistans vid ett driftstopp, du får ersättning vid punktering, hotellövernattning eller bärgning vid driftstopp.

BackUp för andra fordon

Om du tecknar BackUp för fordon som husvagn eller MC får du anpassat skydd för just dessa. Exempelvis står din husvagn försäkrad vid inbrott eller skador på tält, bland annat. Försäkringen för din MC kan ersätta risk om du välter, vid stöld av utrustning eller skador som uppkommer på handskar eller hjälm.

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring är till för dig som vill känna att du och din familj ska vara trygga dygnet runt, alla dagar i veckan vart du än befinner dig i världen. Uppstår det en olycka har du och familjen som är med dig i bilen, ett skydd och rätt till ersättning.

Du slipper även betala någon självrisk och ersättningen du får är skattefri. Du kan även få en mängdrabatt ju fler familjemedlemmar du försäkrar.

Försäkringar hos OKQ8 Försäkringar

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Organisationsnummer 516407-0384
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 020-65 65 65
E-post motor@okq8.se
Adress Karlavägen 108
Postnummer 115 26
Postort Stockholm
Hemsida okq8.se/forsakringar

Fler varumärken från Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 16:00
Tisdag 09:00 - 16:00
Onsdag 09:00 - 16:00
Torsdag 09:00 - 16:00
Fredag 09:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om OKQ8 Försäkringar

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, OKQ8 har reseförsäkring som gäller i max 60 dagar i sträck för en och samma privata resa. Hela familjen står under försäkringen, inklusive barn upp till 23 års ålder. Ditt OKQ8-kort måste vara giltigt när du bokar resan för att försäkringen ska gälla. Försäkringen täcker dig inte under tjänsteresor, utan endast privata resor.

Ja, det finns ingen gräns för hur många bilar eller fordon du kan försäkra med BackUp.

Ett olycksfall kan vara vilken slags kroppsskada som helst som uppstår ofrivilligt och plötsligt.

Det är möjligt att delbetala, ja. Du kan välja att betala månadsvis, varje halvår, kvartal eller helår.

Senast uppdaterad: 23 maj 2024