Petson

Den svenska försäkringsförmedlaren Nostep AB erbjuder djurförsäkringar under varumärket Petson. Utöver försäkringarna finns möjligheten att välja till en prenumeration på anpassat foder till antingen hund eller katt. Dessutom går det att försäkra en hel flock av djur till ett bättre pris. Försäkringsgivare för Petson är Eir Försäkring AB som har tillstånd att driva försäkringsrörelse från Finansinspektionen.

Petson screenshot illustration

Om Petson

Petson startades av ett team med mycket kunskap om djurhälsa. Några av grundarna har bland annat arbetat inom försäkringar, djursjukvård och som uppfödare under många år. De startade Petson för att kunna erbjuda en kombination av försäkringar och foder som är individuellt anpassade till försäkringstagarnas djur.

Det går också att få flera rabatter och erbjudanden som gör försäkringspremien lägre. Personer med erfarenhet av att äga och hantera djur sedan tidigare får tillgång till en lägre premie, och alla som försäkrar en valp eller kattunge får 30 % rabatt. Dessutom bjuder Petson just nu på tre månaders foderkassar vid tecknande av en ny försäkring.

Djurförsäkringar

Petson erbjuder försäkringar med fyra olika ersättningsbelopp och flera tilläggsförsäkringar. Det innebär att du lätt kan anpassa försäkringen utifrån behov och ekonomi. Du som har ett friskt djur som har varit försäkrat sedan fyra månaders ålder och idag är under 4 år kan byta till Petsons försäkring helt utan reservationer. Försäkringen inkluderar bland annat dolda fel, personlig foderrådgivning, medicin, digital veterinärrådgivning, vård utomlands och veterinärvårdsförsäkring.

Har du mellan fyra och tio djur hemma kan du teckna en flockförsäkring till ett billigare pris än om du försäkrar alla djur separat. Det går bra att blanda katter och hundar, och såväl försäkringsbeloppet som självrisken är gemensam för alla dina djur i flocken. Sedan kan du välja tilläggsförsäkringar separat för varje enskilt djur eller för hela flocken.

För att se vad en försäkring för din hund eller katt kostar kan du uppge information om ditt djur och dig direkt på Petsons hemsida. Då får du upp ett prisförslag och kan sedan fortsätta med att teckna försäkringen.

Tre tilläggsförsäkringar

Det finns tre tilläggsförsäkringar att välja mellan hos Petson. Livförsäkringen ersätter dig om ditt djur behöver avlivas eller avlider naturligt, medan en användbarhetsförsäkring ger dig ersättning om din hund eller katt blir så allvarligt skadad att den inte längre kan avlas på eller arbeta praktiskt. Om du avlar på ditt djur kan du också teckna en avelsförsäkring som bland annat innehåller en dolda fel-försäkring och ersättning för veterinärvård för kattungar och valpar.

Foderprenumerationer

Hos Petson får du inte bara en försäkring, utan du har också möjlighet att prenumerera på foderkassar som är speciellt utvalda för just din hund eller katt. När du registrerar dig för en prenumeration får du personlig foderrådgivning för att hitta rätt foder åt ditt djur. Sedan får du hem en foderkasse med jämna mellanrum. Fodret som väljs ut kan förebygga sjukdomar och öka din hund eller katts välmående, och därför får du också en lägre försäkringspremie så länge du fortsätter med prenumerationen.

Försäkringar hos Petson

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Nostep AB
Organisationsnummer 559348-4222
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 08-14 20 00
E-post hej@petson.se
Adress Vendevägen 87
Postnummer 182 32
Postort Danderyd
Hemsida petson.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 16:00
Tisdag 09:00 - 16:00
Onsdag 09:00 - 16:00
Torsdag 09:00 - 16:00
Fredag 09:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Petson

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Oavsett om du har en hund eller katt kan du välja 25 000 kr, 60 000 kr, 120 000 kr eller 175 000 kr i ersättningsbelopp per år när du tecknar din försäkring.

Självriskperioden för Petsons försäkringar är fyra månader. Under denna period behöver du bara betala den fasta självrisken en gång, oavsett antalet veterinärbesök.

Du kan själv välja om du bara vill ha foder, eller om du också vill lägga till kattsand, bajspåsar eller hundgodis.

Ja, hur gammalt ditt djur är kan ha en mindre påverkan på försäkringspremien eftersom äldre djur oftast har en större risk att drabbas av sjukdomar och skador.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024