Corpia Företagslån

Som företagare kan ett lån hjälpa dig att ta ditt bolag till nästa nivå. Investera i ditt företag, anställ mer personal eller utöka lagret. Oavsett vad ditt företag behöver låna pengar till, finns Corpia här för att stötta Sveriges viktigaste verksamheter.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Corpia Företagslån. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

På småföretagarnas sida

För små och medelstora företag är det idag fortfarande svårt att hitta en pålitlig och erfaren långivare som kan sätta sig in i de mindre aktörernas behov. Det är något som grundarna av Corpia själv upplevde. Därför grundades Corpia år 2012, som sedan dess har förmedlat över 1,5 miljarder kronor till svenska småföretagare. Med ett driv att hjälpa Sveriges företag att nå nya gränser, erbjuder Corpia skräddarsydda företagslån som hjälper ditt företag att växa.

Genom att erbjuda företagslån på ett effektivt och transparent sätt underlättar de för företagare som vill nå sina mål.

Fördelar med företagslån hos Corpia

1. Flexibla lån

Varje företag är unikt med individuella behov. Därför krävs det en skräddarsydd lösning som passar din verksamhet och dina förutsättningar. Corpia fokuserar på en individuell amorteringsplan som anpassas utifrån din verksamhet och framtida affärsplaner. Med en löptid upp till 60 månader bestämmer du själv i vilken takt du vill betala av lånet.

2. Personlig kontakt

Du som kund hos Corpia blir tilldelad en personlig kontaktperson som har koll på allt vad som gäller ditt företagslån. Har du frågor eller om det dyker om förändringar under ansökningen finns de där som stöd och kan svara på alla frågor.

3. Väx tillsammans

Corpia tror på att företags-Sverige är en viktig del av landets ekonomi. De visar det genom att erbjuda flexibla företagslån med schyssta räntor och bra villkor. Tillsammans finns de där med dig under hela resan för att få ditt företag att växa.

4. Låna till det du behöver

Det finns många anledningar till varför ett företag behöver låna pengar och inget är mer rätt än det andra. Några vanliga syften till ett företagslån brukar vara:

 • Investering och utveckling av bolaget
 • Varulager
 • Renovering
 • Utrustning
 • Likviditetsbrist
 • Refinansiering

5. En bekymmersfri återbetalningsplan

Hos Corpia väljer du en återbetalningsplan som passar dig. Välj mellan autogiro eller månadsfaktura och välj en återbetalningsplan mellan 1-60 månader.

Företagslån hos Corpia

 • Ansök kostnadsfritt
 • Låna mellan 500 000 kr och 10 miljoner kronor
 • Låna till det du behöver
 • Amortera extra eller betala av i förtid utan extra kostnader
 • Löptid mellan 1 - 30 månader
 • Betala via faktura eller autogiro

Hos Corpia kan du ansöka om ett företagslån mellan 500 000 kr och 10 miljoner kronor. Oavsett om du vill låna till investeringar eller behöver öka kassaflödet, kan du hitta schyssta villkor och en amorteringsplan som fungerar för dig. Löptiden för lånet varierar mellan 1 till 60 månader. Dessutom har du möjlighet att amortera extra eller lösa ut lånet i förtid utan extra kostnader.

Att ansöka om företagslån hos Corpia är kostnadsfritt. Om lånet beviljas dras en låg startavgift av på lånet. Räntan du får kommer att baseras på företagets kreditvärdighet, samt vilka tillgångar du anger som säkerhet.

Grundkrav för företagslån hos Corpia

 • Endast svenska aktiebolag kan beviljas ett lån hos Corpia
 • Du måste ha en svensk bank
 • Du måste ha ett svenskt BankID
 • Krav på någon form av säkerhet som till exempel fastigheter eller andra borgensåtaganden. Endast personlig borgen godtas ej
 • Kontoutdrag från bolaget för de senaste 12 månaderna

Bolagsform och lånebelopp

Hos Corpia kan du låna mellan 500 000 kr upp till 10 miljoner kronor. Corpia lånar endast ut företagslån till aktiebolag.

Säkerhet

För att ta ett företagslån hos Corpia krävs det någon form av säkerhet. Detta innebär att du anger något av värde som säkerhet för företagslånet. De främst förekommande säkerheterna brukar vara Proprieborgen, Företagsinteckning eller Fastighetsinteckning. Cornia utgår alltid utifrån bolagets förutsättningar och kan i vissa fall föreslå eller godkänna andra typer av säkerheter.

Kreditbedömning

För att bedöma återbetalningsförmågan görs en individuell kreditbedömning när du ansöker om ett företagslån hos Corpia. För att kunna ta ställning till din ansökan görs en bedömning utifrån resultat-, balansräkning och/eller kontoutdrag.

Så ansöker du om företagslån hos Corpia

Hos Corpia ansöker du om ett företagslån helt kostnadsfritt via hemsidan. Nedan går vi igenom hur ansökningsprocessen ser ut:

 • Identifiera dig med BankID och fyll i dina kontaktuppgifter. Ange önskat belopp och löptid samt svara på frågor angående verksamheten och personer kopplade till företaget.
 • Granska din ansökan och skicka in till Corpia.
 • Corpia återkommer med besked inom 24 timmar.
 • När du godkänt låneerbjudandet får du pengarna på kontot inom några dagar.
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Corpia Företagslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos de större bankerna kan det vara svårare att få finansiering, trots en vinstdrivande och välfungerande verksamhet. Corpia vill därför hjälpa små och medelstora bolag att få finansiering genom att erbjuda skräddarsydda företagslån för aktiebolag.

För att ta ett företagslån hos Corpia krävs det att du har ett aktiebolag. Du behöver även vara minst 18 år, ha ett svenskt bankID och ett svenskt bankkonto. Att ange fastigheter eller liknande tillgångar är ett krav för att få ett företagslån hos Corpia.

Du ansöker enkelt om ett företagslån hos Corpia via Ekonomival.se. Du kommer sedan att få svar från Corpia inom 1-2 dagar.

När du skickat in en fullständig ansökan tar det ungefär 1-2 dagar innan du får besked om ditt företagslån.

Corpia baserar årsräntan beroende på bolagets kreditvärdighet och räntan kan därmed variera. Räntekostnaderna räknas månadsvis på det befintliga lånebeloppet. I regel ligger den normala ränteintervallen mellan 8-12%.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024