Expresskredit

Expresskredit har funnits sedan 2008 och erbjuder idag flexibla snabblån som går att ansöka om både online och via telefon. Idag ägs verksamheten av den nordiska fintechgruppen GF Money. Som långivare satsar Expresskredit på att ge snabba besked, vara tydliga med villkoren för lånen och att tillhandahålla flera olika alternativ för återbetalning och uttag.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Expresskredit. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

Ansök om snabblån hos Expresskredit

Hos Expresskredit kan du ansöka om en kredit på mellan 1 000 och 30 000 kronor. Aktuell ränta hittar du i infoboxarna här hos oss. Du väljer själv storlek på den kredit du vill ansöka om, och betalar bara ränta för den del du faktiskt utnyttjar. Expresskredit gör ingen kreditupplysning via UC, och du får snabbt besked om lånet beviljas.

Grundkrav för Expresskredits snabblån

För att ansöka om ett lån via Expresskredit behöver du vara myndig, ha ett svenskt personnummer och kunna identifiera dig med BankID. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och ha ett konto i en svensk bank. Dessutom krävs att du är skuldfri hos Kronofogden och har haft en deklarerad inkomst under minst två år. Däremot är tidigare betalningsanmärkningar inget hinder för att beviljas ett lån.

Ansök direkt online

Det går att ansöka om ett snabblån hos Expresskredit online genom att fylla i ett formulär med önskat lånebelopp och dina personuppgifter, och sedan bekräftar du ansökan med BankID. Har du tidigare beviljats ett lån från Expresskredit går det också bra att ansöka via telefon. Sedan görs en kreditupplysning, och efter det får du reda på om din ansökan är godkänd.

Betala bara för det belopp du utnyttjar

Eftersom Expresskredit erbjuder lån i form av en kredit behöver du aldrig betala ränta för det belopp du inte utnyttjar. Din kredit är alltid tillgänglig via datorn eller mobilen så fort du har loggat in hos Expresskredit. Det går att begära uttag alla veckans dagar, och Expresskredit erbjuder direktutbetalning till flera av de största bankerna. Är du kund hos någon annan bank sker utbetalningen alltid inom en bankdag.

Flexibel återbetalning

När det är dags att betala tillbaka på lånet kan du välja att sätta in det minsta beloppet per månad via autogiro. Du kan också göra extra inbetalningar när du vill, eller betala av hela lånet, utan extra kostnad. Det innebär att du kan anpassa dina återbetalningar helt efter din aktuella ekonomiska situation.

Ingen kreditupplysning via UC

Expresskredit är en av de långivare som har valt att inte använda sig av UC vid kreditupplysningar. I stället görs alla kreditupplysningar via Creditsafe. Därmed undviker du att din låneansökan registreras hos UC och påverkar eventuella framtida lån och krediter. Den kreditupplysningskopia som alltid skickas ut kommer dessutom till Kivra om du har registrerat dig där, i stället för att du får ett brev hem med posten.

Fördelar

  • Direktutbetalning
  • Betala bara ränta för utnyttjat belopp
  • Lån trots betalningsanmärkning
  • Flexibel återbetalning
  • Ingen kreditupplysning via UC

Nackdelar

  • Kundtjänsten är endast tillgänglig på vardagar
  • Flera olika avgifter tillkommer
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Expresskredit

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Utöver räntan tillkommer en aviavgift på 45 kronor per månad, en uttagsavgift på 95 kronor och en uppläggningsavgift på 280 kronor.

Ja, i vissa fall kan du behöva komplettera din låneansökan med dokument som styrker din identitet eller din inkomst, men oftast räcker det med den information som Expresskredit kan inhämta via ditt BankID.

Ja, om du kan höja din kreditgräns får du ett e-postmeddelande eller information när du loggar in hos Expresskredit, och vid ansökan görs en ny kreditbedömning.

Ja, men då krävs högre kreditvärdighet. Det som kontrolleras är både din nuvarande och din framtida betalningsförmåga.

Senast uppdaterad: 02 maj 2024