Ferratum

Hos Ferratum sker hela ansökningsprocessen elektroniskt och du får ett besked på din låneansökan direkt på skärmen. Du behöver inte heller skicka in några dokument. Behöver du pengar idag? Då har du kommit till rätt långivare.

Vad kostar ett lån hos Ferratum?

1 000 kr
1 000 kr
50 000 kr
6
4 mån
46 mån
40,08 %
Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Ferratum. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Ferratum.

Lånevillkor & avgifter hos Ferratum

Lånebelopp 1 000 - 50 000 kr
Löptid 4 - 46 mån
Nominell ränta 40,08 %
Effektiv ränta 48,32 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Åldersgräns 21 år
Lägsta årsinkomst 24 000 kr
Kreditupplysning Creditsafe Ingen UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja

Om Ferratum

Ferratum är en kreditgivare som opererat på den svenska marknaden under mer än ett decennium. Kreditgivaren i fråga grundades under 2005 i grannlandet Finland - men har idag filialer i mer än 25 länder.

Man fokuserar på att erbjuda flera olika former av krediter, där de primära återges i form av blancolån, privatlån och kontokredit - vilka ska tilläggas utgör de primära kreditformerna för närvarande.

Ferratum har även prisats bland sökanden för deras policy om att även erbjuda krediter till sökanden vilka för närvarande har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.

Olika typer av lån

Som ett led i att bekanta dig med de kreditformer som för närvarande erbjuds av Ferratum så kommer vi härnäst att redogöra för det hela i form av en övergripande lista där vi även ämnar uppmärksamma dig för de primära ändamål som det hela utformats för.

 • Privatlån: En form av kredit som även tenderar att benämnas för som ett snabblån. Det hela beviljas utan krav på säkerhet - något som i sin tur innebär att den beviljade summan kan nyttjas till valfria ändamål.
 • Samlingslån: Denna typ av kredit har specifikt öronmärks till att lösa små lån och andra högkostnadskrediter. Det hela ämnar resultera i en högre låneform - dock till en betydligt lägre månadskostnad. Det ska även betonas att ett samlingslån tillhandahålls utan krav på adekvat säkerhet.
 • Kontokredit: En så kallad kontokredit fungerar så att man i rollen som sökande endast betalar ränta och associerade avgifter gällande beloppet som man väljer att nyttja. Det hela innebär lägre räntekostnader där kreditformen i fråga kan nyttjas om och om igen.

Den ränta som debiteras för ovanstående kreditformer definieras först när en kreditupplysning initieras - varav den övergripande kreditvärdigheten bedöms.

På en övergripande nivå så måste man räkna med betydligt högre räntor i kombination med mindre lukrativa lånevillkor ju sämre kreditvärdighet man påvisas ha.

Vänligen notera även att det kan ha tillkommit andra typer av krediter vilka Ferratum tillhandahåller vid tiden som du läser denna följande text.

Grundkrav för att beviljas kredit via Ferratum

Innan man bestämmer sig för att ansöka om kredit via Ferratum så måste man vara medveten om de grundförutsättningar vilka Ferratum ställer på sökanden som ett led i att höja sannolikheten för att beviljas den sökta krediten.

Grundförutsättningar för att beviljas ett lån via Ferratum

 • Man måste ha fyllt 21 år vid tiden för sin låneansökan.
 • Man ska kunna uppvisa en form av deklarerad inkomst.
 • Man ska vara folkbokförd inom rikets gränser.
 • Man måste ha ett BankID för att kunna signera lånet.
 • Man får ej ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Vanliga för- och nackdelar med Ferratum

Även om de positiva fördelarna är betydligt fler i jämförelse med de negativa aspekterna anser vi det ändå vara befogat att redogöra för de negativa aspekterna som ett led i att förbli objektiva.

Grundförutsättningar för att beviljas ett lån via Ferratum

Fördelar

 • Ferratum använder sig av en förenklad ansökningsprocess som i sin tur kan slutföras under mindre än fem minuter.
 • Vid godkänd låneansökan så kommer den beviljade summan att betalas ut direkt till det specificerade bankkontot.
 • Som sökande kan man välja att ansöka om en kredit även om man för närvarande har betalningsanmärkningar i bagaget.
 • Ferratum debiterar inga uppläggningsavgifter för de krediter som man väljer att bevilja.
 • Man får möjligheten att ansöka om en kredit utan krav på en adekvat form av säkerhet.

Nackdelar

 • Det går ej att ansöka om ett lån om man för närvarande har aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Den effektiva räntan tenderar att öka markant om man ansöker med betalningsanmärkningar i bagaget.
 • Återbetalningstiderna vilka tillämpas tenderar att återges i form av förhållandevis korta tidsperioder.
 • Man debiterar relativt höga räntekostnader i jämförelse med konkurrenterna.
 • Ferratum kräver att den som ansöker om lånet ska vara minst 21 år fyllda vid tiden för ansökan.

Slutsats

Ferratum har profilerat sig som en av de mer respektabla och auktoritära långivarna på den svenska marknaden. Även om bolagets huvudkontor återfinns på Malta regleras man av Finansinspektionen - något som i sin tur säkerställer en hög nivå av transparens och säkerhet.

Den främsta styrkan återges i form av en förhållandevis snabb ansökningsprocess som - enligt Ferratum ska kunna genomföras under en period på mindre än 10 minuter. Den korta handläggningstiden härrörs till det faktum att ansökningsprocessen i fråga är helt automatiserad.

Även utbetalningarna realiseras under en och samma dag - förutsatt att ens låneansökan beviljats vill säga. Det ska dock tilläggas att det hela kan komma att dröja lite längre om man har sitt konto hos en annan bank än Nordea.

Summa summarum så är Ferratum en långivare som har något för alla – framförallt med tanke på att man även erbjuder sökanden med betalningsanmärkningar möjligheten att ansöka om en kredit.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Multitude Bank p.l.c.
Organisationsnummer MT-C56251
Adress ST Business Center 120, The Strand
Postnummer GZR 1027
Postort Gzira
Land Malta
Hemsida ferratum.se
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Läs mer om Mirsad

Jämförelse av räntor hos långivare liknande Ferratum

 • KlickLån 10 000 - 40 000 kr
  9,81 - 21,60 %
 • Saldo 1 000 - 20 000 kr
  19,50 - 39,50 %
 • Kontantfinans 3 000 - 10 000 kr
  23,95 %
 • Nätlån 10 000 - 50 000 kr
  27,95 - 27,93 %
 • Extralånet 10 000 - 50 000 kr
  27,95 %
 • Cashbuddy 5 000 - 25 000 kr
  28,40 %
 • Brixo 3 000 - 30 000 kr
  28,95 %
 • Daypay 1 000 - 20 000 kr
  39,00 %
 • Vivus 2 000 - 50 000 kr
  39,00 %
 • ViaConto 1 000 - 30 000 kr
  39,50 %
 • GF Money 1 000 - 30 000 kr
  39,80 %
 • Ferratum

  1 000 - 50 000 kr
  40,08 %
 • Credifi 2 000 - 50 000 kr
  40,25 %
 • Lumify 2 000 - 70 000 kr
  40,25 %
 • SMSPengar 1 000 - 30 000 kr
  42,50 %
 • Flexkontot 3 000 - 30 000 kr
  43,48 %
 • Merax 3 000 - 30 000 kr
  43,48 %

Vanliga frågor om Ferratum

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ferratum initierar kreditupplysningarna för sökanden via samarbetspartnern Creditsafe. I rollen som sökande får man alltid motta en kopia på den kreditupplysning som långivaren genomfört. Denna skickas antingen i form av en digital kopia men kan även erhållas via traditionell post.

För att man ska kunna ansöka om ett lån via Ferratum så måste man ha ett BankID registrerat. Det hela är obligatoriskt eftersom den BankID som man fått utfärdat används för att signera låneansökan. Hur man skaffar ett BankID ligger utanför guiden för denna guide men det hela kan förhållandevis enkelt genomföras via den privata internetbanken.

Den svenska konsumentlagar stipulerar en ångerrätt på 14-dagar från och med att lånet i fråga betalas ut till det angivna bankkontot. Under denna period så kan man välja att ångra lånet - oavsett vilka skäl man anser sig ha till det hela.

I skrivande stund så har man möjligheten att ansöka om en betalningsfri månad via kreditgivaren i fråga. Det ska dock understrykas att den betalningsfria månaden kan endast sökas om man betalar in tre påföljande avier inom den tid som definierats.

För närvarande så kan man välja att ansöka om en betalning frimånad två gånger per kalenderår. Man kan dock ej ansöka om det hela i form av två påföljande månader utan minst tre månader måste ha passerat innan man kan välja att ansöka om en ny betalningsfri månad.

1 000 - 50 000 kr

Lånebelopp

4 - 46 mån

Löptid

40,08 %

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Kreditupplysning: Creditsafe Ingen UC

Accepterar betalningsanmärkning: Ja

Rep. exempel: Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 755,29 kr (snitt 2 563 kr per månad). Effektiv årsränta: 51,84 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 42.4999795 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 40,08 %
Effektiv ränta 48,32 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 21 år
Lägsta årsinkomst 24 000 kr
Kreditupplysning Creditsafe
Accepterar betalningsanmärkningar Ja

Senast uppdaterad: 06 december 2023