Lenditum Företagslån

Hos Lenditum kan du jämföra olika företagslån för att hitta det som passar dig bäst. De erbjuder allt ifrån låga summor till mycket höga belopp så att du kan hitta det lån som krävs oavsett storleken på ditt företag. Du slipper också flera kreditupplysningar och kan slutföra din ansökan inom bara två minuter.

Lenditum Företagslån screenshot illustration

Företagslån hos Lenditum

Om du behöver låna i ditt företag kan du göra en jämförelse hos Lenditum som fungerar som låneförmedlare för många olika banker och långivare. De har det bredaste lånespannet på marknaden, så oavsett vilket belopp du ansöker om kommer du att få flera alternativ att välja mellan. Du slipper dessutom flera kreditupplysningar och kan göra din ansökan på bara några minuter.

Krav

  • Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma
  • Registrerat och aktivt företag i Sverige under minst 6 månader
  • Den som ansöker måste ha en ledande roll i företaget

Brett lånespann

När du vill låna till ditt företag via Lenditum kan du bli erbjuden lån mellan 20 000 kr och 40 000 000 kr så länge du uppfyller villkoren. Det innebär att alla typer av företag kan hitta passande lån hos Lenditum, oavsett företagets ekonomiska situation och vad lånet ska användas till.

Snabb ansökan

En fördel med Lenditum är att ansökningsprocessen är riktigt smidig. Du fyller bara i önskat lånebelopp och låneperiod och information om ditt företag, syftet med lånet samt vem eller vilka som ska stå som borgensmän för lånet. Efter detta är det dags att skicka in ansökan och vänta på låneerbjudanden som du sedan kan välja mellan.

Endast en kreditupplysning via UC

Vid ansökan om lån via Lenditum slipper du flera kreditupplysningar som kan påverka företagets kreditvärdighet negativt. I stället görs endast en kreditupplysning via UC som används av alla de långivare som vill erbjuda dig lån. I vissa fall kan även kreditupplysningar göras via Bisnode eller Creditsafe, men de syns inte hos UC.

Säkerhet för lånet

I vissa fall kan det krävas en säkerhet för lånet. Det gäller främst om du ansöker om ett högre belopp. Då kan du eller någon annan behöva vara borgensman för lånet, eller så kan företaget pantsätta en fastighet för att minska risken för långivaren att låna ut en större summa till ditt företag.

Fördelar

  • Jämför lån från många långivare
  • Endast en kreditupplysning via UC
  • Mycket brett lånespann

Nackdelar

  • Det kan krävas en säkerhet för lånet

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Lenditum AB
Organisationsnummer 559320-5429
Finansinspektionen Länk
E-post kundservice@lenditum.se
Adress Box 43
Postnummer 431 21
Postort Mölndal
Hemsida lenditum.se

Fler varumärken från Lenditum AB

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:30 - 17:00
Tisdag 09:30 - 17:00
Onsdag 09:30 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:30 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Lenditum Företagslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, även om företaget har betalningsanmärkningar så finns det långivare att välja mellan när du ansöker om lån via Lenditum. Räntan på lånet kan dock bli något högre än normalt när du ansöker med betalningsanmärkning.

Nej, ansökan om lån hos Lenditum kostar ingenting. Det är först när du signerar låneavtalet som du i vissa fall kan behöva betala en uppläggningsavgift för lånet.

När du ansöker om ett företagslån via Lenditum kan du bland annat använda lånet till att samla befintliga lån, köpa in varulager, maskiner eller fordon, täcka löpande kostnader eller finansiera tillväxt i företaget.

Det är inget absolut krav för att få låna, men de flesta av Lenditums långivare vill gärna ha en eller två borgensmän som står på lånet. Om du lägger till en eller flera borgensmän vid din ansökan så ökar chansen att företaget får låna.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024