Ponture Företagslån

Små företag förtjänar bättre villkor. Tillsammans med Europeiska Unionen erbjuder Ponture marknadsledande företagslån som underlättar tillväxten för Sveriges småföretagare. För högre lånebelopp kan du även använda dig av Pontures kostnadsfria jämförelsetjänst där du kan jämföra offerter från 20+ olika långivare.

Ponture Företagslån screenshot illustration

Ponture - Jämlik tillgång till företagsfinansiering

Ponture är ett svenskt finansbolag med över 30 års erfarenhet inom finans, affärsutveckling, och företagsamhet. Med ett driv att hjälpa entreprenörer i Sverige att utveckla sina företag, är Ponture en riktig utmanare till de större bankerna.

Med en marknadsledande och automatiserad plattform matchar Ponture ditt företag med över 20+ olika långivare som kan erbjuda ditt företag ett konkurrenskraftigt företagslån.

Ponture erbjuder dessutom tillgång till finansiering genom deras egna företagslån som är garanterat av Europeiska Unionen.

Inclusive Företagslån med EU-stöd

 • Låna upp till 250 000 kr
 • 50% lägre ränta
 • 12 amorteringsfria månader
 • Endast 10% borgensåtagande
 • Garanterat av EU

Ponture tycker att små företag förtjänar bättre lånevillkor. Därför erbjuder de ett företagslån med upp till 50% lägre ränta och med 12 amorteringsfria månader. Med en ränterabatt och amorteringsfria månader kan du fokusera på det du gör bäst - nämligen att skapa mer tillväxt i verksamheten.

Lånet är garanterat av Europeiska Unionen, vilket innebär att Ponture kan erbjuda lägre ränta med bättre villkor. Företagslånet ger mindre företag en chans att utveckla verksamheten och på så vis öka jobbmöjligheterna inom samhället.

Företagslån för små företag

Ett inclusive företagslån riktar sig till mindre bolag som i regel har svårare att få finansiering hos de större bankerna eller som inte har råd med de höga räntor som ofta tas ut. Pontures lån med EU-stöd är ett flexibelt lån med lägre ränta och är speciellt framtaget för företag med upp till 9 heltidsanställda och med en omsättning på mindre än 20 miljoner kronor per år.

Samarbete med Europeiska Investeringsfonden

Pontures samarbete med Europeiska Investeringsfonden innebär att lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen. Garantin är till för att öka tillgången till finansiering för små företag som vill främja social integration och som vill bidra till att skapa fler jobb på marknaden. EU-stödet gäller för företagslån upp till 250 000 kr och erbjuder mer fördelaktiga villkor med lägre ränta och minskat borgensåtagande.

Jämför företagslån via Ponture

 • Jämför lån på upp till 10 000 000 kr
 • Smidig ansökningsprocess
 • Personlig rådgivning
 • Kostnadsfri ansökning
 • Endast en kreditupplysning görs

För många små och medelstora bolag kan ett företagslån vara en god investering som gör det möjligt att växa. Men det kan vara svårt att få tillgång till företagslån hos de större bankerna. Därför erbjuder Ponture en jämförelsetjänst där du som företagare kan jämföra och få offerter från flera olika långivare med endast en ansökan.

Via Ponture kan du ansöka om företagslån från 100 000 kr upp till 10 miljoner kronor. Med en löptid mellan 3 månader upp till 60 månader, väljer du själv i vilken takt du vill betala tillbaka lånet.

Antalet långivare som godkänner ett företagslån utan säkerhet har ökat under de senaste åren. Att låna utan säkerhet innebär ofta att du får en snabbare behandlingstid och du slipper sätta fastigheter eller utrustning i pant för lånet. Istället ingår du personlig borgen, vilket innebär att du tar personligt ansvar för lånet om företaget inte kan betala tillbaka månadskostnaderna. Du kan även dela borgenansvaret med flera personer om du så önskar.

De flesta av Pontures samarbetspartners erbjuder lån utan säkerhet, men det kan variera beroende på lånets storlek.

När du skickar in en ansökan om företagslån via Ponture görs endast en kreditupplysning på företaget och eventuella borgenärer via UC. Med endast en kreditupplysing kan du alltså få offerter från upp till 20 olika långivare som alla konkurrerar om att ge dig det bästa erbjudandet.

Pontures egna företagslån

 • Låna upp till 250 000 kr
 • 1 bokslut krävs
 • Högst 20 miljoner i omsättning
 • Högst 9 heltidsanställda

För Pontures egna företagslån ligger den effektiva räntan vanligtvis mellan 0.8% - 1.25%. Du får även tillgång till 12 amorteringsfria månader.

För att få tillgång till Pontures egna företagslån med EU-stöd krävs det att du har registrerat minst 1 bokslut. Företaget får ha högst 9 heltidsanställda och får ha en omsättning på högst 20 miljoner kronor per år, inklusive totala tillgångar.

En av fördelarna med Pontures egna företagslån är att du endast behöver ingå borgen för 10% av lånets totala belopp. Detta görs möjligt eftersom lånet garanteras av Europeiska Unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Om du väljer att ansöka om ett företagslån via Pontures jämförelsetjänst så kommer räntan att fastställas av varje långivare. Den ränta du får kommer att bero på lånebeloppet, löptiden samt hur företagets ekonomiska förutsättningar ser ut. Ytterligare krav på omsättning, bolagsform och säkerheter tillkomma.

Hur du ansöker om företagslån hos Ponture

Oavsett om du vill jämföra företagslån hos flera olika erbjudanden eller om du vill skicka in en ansökan till Pontures egna företagslån, kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån via deras digitala och automatiserade plattform.

Så här gör du för att ansöka om lån via Ponture:

 • Fyll i formuläret, legitimera dig via BankID och skicka in din ansökan till Ponture.
 • Du får flera offerter från Pontures samarbetspartners inom 24 h.
 • Du bestämmer själv vilken finansiering som passar bäst och du kan i lugn och ro gå igenom de olika erbjudandena.
 • I de flesta fall får du pengarna på kontot redan samma dag som du signerar lånedokumenten.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Ponture AB (publ)
Organisationsnummer 559025-3471
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-129 29 20
E-post contact@ponture.com
Adress Norrsken House - Birger Jarlsgatan 57C
Postnummer 113 56
Postort Stockholm
Hemsida ponture.com
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Ponture Företagslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Nej, att ansöka om lån via Ponture är helt kostnadsfritt och ej bindande.

Ett inclusive-lån innebär att Europeiska Unionen erbjuder en garanti för lånet. På så vis kan Ponture erbjuda kunder ett lån med bättre villkor och lägre ränta.

Om du vill låna upp till 250 000 kr erbjuder Ponture ett så kallad Inlusive-lån som är garanterat av EU. För dessa lån brukar räntan ligga runt 0.8% - 1.25%.

Om du vill låna en högre summa kan du jämföra lån från olika långivare via Ponture. Då får du erbjudanden från flera olika aktörer som var och en sätter sina egna räntevillkor. Den ränta du får kommer att baseras på företagets ekonomi samt det lånebelopp och den löptid du ansöker om.

Efter att du skickat in din ansökan får du preliminära erbjudanden inom en dag. Efter att du signerat lånedokumenten får du vanligtvis pengarna på kontot redan samma dag.

Via Pontures jämförelsetjänst kan du ansöka om företagslån upp till 10 miljoner kronor.

För Pontures egna inclusive-lån kan du ansöka om ett lånebelopp upp till 250 000 kr.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024