Säkerfinans

Säker Finans drivs av konsumentkreditinstitutet Bliq AB och riktar sig till privatpersoner som söker en flexibel kredit med delbetalning. De erbjuder en enkel ansökningsprocess och möjlighet att anpassa återbetalningen helt utifrån din aktuella ekonomiska situation.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Säkerfinans. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

Ansök om snabblån hos Säkerfinans

Hos Säkerfinans har du möjlighet att ansöka om en kredit på 5 000 till 30 000 kronor. Om du har konto hos en av storbankerna får du pengarna utbetalda direkt efter att din ansökan har godkänts. Sedan kan du smidigt hantera ditt lån genom att logga in på hemsidan, och du betalar alltid bara för den del av krediten som du utnyttjar.

Grundkrav för Säkerfinans snabblån

För att beviljas en kredit från Säkerfinans behöver du vara minst 20 år gammal och ha en årsinkomst på lägst 150 000 kronor innan skatt. Du behöver också ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år och vara helt fri från betalningsanmärkningar.

Direktutbetalning av önskat kreditbelopp

Genom att uppge ditt personnummer och mobilnummer samt välja kreditbelopp påbörjar du en ansökan om lån hos Säkerfinans. Sedan identifierar du dig antingen via Tink genom att logga in på din bank, eller genom att verifiera din identitet med en kod som skickas per post. Efter detta görs en kreditupplysning, och godkänns lånet betalas det ut direkt om du är kund hos någon av storbankerna. I annat fall kan utbetalningen av din önskade kredit ske en bankdag efter att den har beviljats.

Hantera ditt lån på Säkerfinans hemsida

När du loggar in hos Säkerfinans kan du se hur stor del av din kredit du har använt, göra nya uttag samt se dina fakturor och din betalningshistorik. Dessutom kan du som redan är kund ansöka om att höja din kreditgräns till 60 000 kronor.

Enkel återbetalning

Varje månad får du en faktura på det belopp du ska betala tillbaka via mejl, och den första fakturan skickas även ut via posten. Du behöver alltid betala tillbaka ett minsta belopp som baseras på de uttag du har gjort från din beviljade kredit. Det går också att göra extra inbetalningar eller betala tillbaka hela krediten när som helst. Oavsett vilket så betalar du bara för det utnyttjade beloppet.

Ingen kreditupplysning via UC

Säkerfinans använder sig av Bisnode vid kreditupplysningar. De delar inte med sig av någon information till andra kreditupplysningsföretag, och därför kommer din kredit hos Säkerfinans inte att påverka din kreditvärdighet hos UC. Därmed behöver du inte oroa dig över att krediten ska göra det svårare för dig att beviljas större lån såsom billån eller bolån i framtiden.

Fördelar

  • Direkt utbetalning till de flesta banker
  • Inloggning för att hantera ditt lån
  • Öka kreditgränsen i efterhand
  • Bra öppettider i supporten
  • Kreditupplysning via Bisnode

Nackdelar

  • Går ej att låna med betalningsanmärkning
  • Uppläggningsavgift och aviseringsavgift tillkommer
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Säkerfinans

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Utöver ränta så tar Säkerfinans ut en uppläggningsavgift på 295 kronor och en aviseringsavgift på 35 kronor per månad.

Säkerfinans erbjuder en kredit på upp till 30 000 kronor för nya kunder, som sedan kan utökas till maximalt 60 000 kronor.

Du kan kontakta Säkerfinans på vardagar mellan 10.00 och 17.00 samt på lördagar mellan 10.00 och 13.00.

Nej, Säkerfinans erbjuder inga betalningsfria månader, utan du behöver betala din faktura utan uppehåll varje månad.

Senast uppdaterad: 03 maj 2024