Vi har tidigare skrivit om möjligheten att handla med aktier helt courtagefritt via investeringsplattformen Levler. Nu har Nordnet tagit fram ett liknande erbjudande till både nya och redan registrerade kunder. De erbjuder återbetalning av alla fondavgifter samt handel utan courtage på Stockholmsbörsen för de kunder som aldrig har sparat mer än totalt 50 000 kronor hos Nordnet.

Gratis aktiehandel för Nordnets kunder

Nordnet har, tillsammans med Avanza, länge varit ett självklart val för svenska aktiesparare. Nordnet har funnits sedan 1996 och har som mål att bli sparares och investerares förstahandsval på den nordiska marknaden. Utöver investeringskonton erbjuder de även sparkonton, lån, privat pensionssparande samt investeringsnätverket Shareville där man kan följa andra kunders investeringar.

Nordnets nya koncept kallas för ”Kom igång”, och riktar sig till de investerare som kanske inte riktigt har kommit igång med att investera några större summor i aktier eller fonder. Det aktuella erbjudandet gäller under obegränsad tid och består av kostnadsfri handel med aktier på Stockholmsbörsen samt återbetalning av alla fondavgifter. Kunderna kan välja mellan mer än 400 aktier på Large Cap, Mid Cap och Small Cap på Nasdaq Stockholm, samt alla de fonder som Nordnet erbjuder som inte är börshandlade.

Gäller de som aldrig sparat mer än 50 000 kr hos Nordnet

”Kom igång” aktiveras automatiskt för alla nya kunder hos Nordnet. Men även kunder med upp till 50 000 kronor sparat totalt på investeringsplattformen kan ta del av erbjudandet. Då räknas alla konton hos Nordnet, med undantag för de som står skrivna på barn eller bolag. De som sparar mer än det angivna beloppet får sedan automatiskt courtageklass Mini med ett courtage på 0,25 % samt en lägsta fondavgift på 1 kr.

”Kom igång är ett svårslaget erbjudande för nya sparare och de personer som kanske vill testa Nordnets plattform med en mindre summa pengar innan de för över hela sitt kapital. Målsättningen med Kom igång-konceptet är att fler ska upptäcka det roliga och sunda i att investera i aktier och fonder”, säger Martin Ringberg, Nordnets Sverigechef.

Investera i aktier utan kostnad även hos Levler och Avanza

Levler är en annan investeringsplattform som lanserades först under våren 2022. De erbjuder också helt courtagefri aktiehandel på Stockholmsbörsen, men kampanjen är begränsad till den 31 mars 2025. Även Avanza har ett liknande erbjudande som Nordnet, där kunder som inte har kommit upp till mer än 50 000 kronor i sparande får både gratis aktiehandel och återbetalning av alla fondavgifter.

Skaffa ditt konto hos Nordnet här.