Telge Energi

Telge Energi är ett elbolag från Södertälje som ägs av Fortum och grundades redan 1994. De erbjuder förnybar el från solenergi, vindkraft och vattenkraft samt fossilfri kärnkraft och vill förenkla för kunderna så att de kan göra smarta val på elmarknaden, oavsett bostadsort. Telge Energi har också tilldelats certifieringen Schysst elhandel av branschorganisationen Energiföretagen. Det innebär att kunden kan känna sig helt trygg med sitt val och att både elavtalet och priset som erbjuds är tydligt och transparent.

Telge Energi screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Telge Energi

Hos Telge Energi finns ett stort utbud av olika elavtal, och du kan även välja specialprodukter såsom rörligt avtal med fast pris under vintern. Dessutom erbjuds möjligheten till timpris, vilket är det bästa valet om du vill kunna minska dina elkostnader genom att använda el de timmar då den är som billigast. Telge Energi har också utvecklat en användbar app med all information om ditt elavtal och din förbrukning. Just nu kan du även ta del av ett erbjudande som ger dig 400 kronor rabatt på fakturan när du värvar en vän.

Välj det elavtal du föredrar

Telge Energi erbjuder många olika typer av elavtal för att det ska finnas något som passar alla. Deras rörliga avtal har antingen timpris eller månadspris, och är helt utan uppsägningstid och bindningstid. Med ett rörligt avtal får du det lägsta priset i genomsnitt under en längre tid, medan ett fast avtal är ett tryggare, men ofta lite dyrare, val där du vet i förväg hur hög din elräkning kommer att bli.

Rörligt avtal med fast pris under vintern

Om du gärna vill teckna ett rörligt elavtal, men helst har ett fast pris under vinterhalvåret när elen brukar vara dyrare, kan du välja rörligt avtal med vinterpris. Då får du ett fast pris från december till mars, och ett rörligt pris under resten av året. Det innebär att du inte behöver binda upp dig så länge, och kan dra nytta av fördelarna med ett rörligt avtal när vintern är över.

Timpris utan extra påslag

Vill du ha möjlighet att sänka dina elkostnader genom att göra aktiva val kan du välja ett rörligt avtal med timpris. Då ser du elpriset varje timme, och kan planera din användning av el utifrån de timmar då elen är som billigast. Denna typ av elavtal har inte heller någon bindningstid eller uppsägningstid. Skillnaden på timpris och månadspris är att det senare alternativet innebär att du betalar ett snittpris som är uträknat utifrån alla Telge Energis kunder i ditt elområde som har samma typ av avtal.

Ladda ner Telge Energis app

Telge Energi har utvecklat en helt ny app som finns tillgänglig till både Android och iPhone. Där kan du logga in på ditt konto för att få koll på bland annat din förbrukning och dagens aktuella elpris. Det hjälper dig att göra de bästa valen och planera din elförbrukning så att du kan sänka din elräkning så mycket som möjligt. Du kan även se hur bra du är på att förbruka el när den är som billigast, och få koll på alla dina fakturor. Du får också en påminnelse när en ny faktura dyker upp i appen.

Värva en vän och få 400 kronor

För att få rabatt på elräkningen kan du värva en vän till Telge Energi. Blir din vän ny kund hos elbolaget får ni båda 400 kronor i rabatt på era elräkningar. Om din faktura har ett lägre belopp än 400 kronor får du resterande rabatt på nästföljande faktura. Vill du värva fler än en vän så går det också bra, då får du ytterligare 400 kronor för varje ny vän som blir kund hos Telge Energi. Du hittar din värvningslänk genom att logga in på Mina Sidor på Telge Energis hemsida.

Fördelar

  • Välj mellan 100% förnybar eller 100% fossilfri energimix
  • Ingen bindningstid
  • Certifierad med Schysst Elhandel

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 59 kr
Påslag 6 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0-1,20 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar / 100% fossilfri
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Telge Energi AB
Organisationsnummer 556498-8029
Telefonnummer 010-810 99 00
E-post kundservice@telgeenergi.se
Adress Storgatan 42
Postnummer 151 36
Postort Södertälje
Hemsida telgeenergi.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:30 - 17:00
Tisdag 08:30 - 17:00
Onsdag 09:00 - 17:00
Torsdag 08:30 - 17:00
Fredag 08:30 - 15:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Telge Energi

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Du kan nå supporten mellan 08.30 och 17.00 de flesta vardagar, antingen via mejl, chatt eller telefon. Det går också att kommunicera med chattroboten Elsa som kan svara på dina frågor utanför kundsupportens öppettider. Dessutom kan du läsa igenom de vanligaste frågorna och svaren direkt på hemsidan.

Ja, det går bra att vara flera personer inloggade på samma konto i appen på olika enheter.

Ja, där kan du se allt som rör ditt elavtal såsom bindningstid, uppsägningstid, elområde och anläggnings-id.

Det är ett nummer bestående av 18 siffror som används för att se vilken elmätare som hör till din bostad. Numret behövs för att kunna teckna ett nytt elavtal.

Telge Energi

  • Välj mellan 100% förnybar eller 100% fossilfri energimix
  • Ingen bindningstid
  • Certifierad med Schysst Elhandel
Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 59 kr
Bindningstid Ingen
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,0

Fördelar

  • Välj mellan 100% förnybar eller 100% fossilfri energimix
  • Ingen bindningstid
  • Certifierad med Schysst Elhandel

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 59 kr
Påslag 6 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0-1,20 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar / 100% fossilfri
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024