Sveland Djurförsäkringar

Djurförsäkringsbolaget Sveland har hundraåriga anor och är unikt eftersom det ägs av kunderna som därmed också har möjlighet att påverka bolagets utveckling. Sveland är det enda kundägda djurförsäkringsbolaget i Sverige. Eventuella vinster stannar i företaget för att kostnaderna för försäkringarna ska vara så låga som möjligt.

Sveland Djurförsäkringar screenshot illustration

Teckna en försäkring från Sveland

Sveland erbjuder försäkringar för både hund, katt, häst och smådjur, och priset på försäkringarna baseras på skadekostnaderna. Dessutom går 80 procent av intäkterna från försäkringspremierna tillbaka till kunderna genom skadeersättningar. I försäkringarna ingår bland annat veterinärvårdsförsäkring, rådgivning och fria digitala veterinärbesök. Det finns också ett stort antal tilläggsförsäkringar att välja mellan så att du kan anpassa försäkringen efter ditt och dina djurs behov.

Via den stiftelse som Sveland har startat går vinsten också till att främja hållbart djurägande, vilket går helt i linje med företagets ambitioner att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget på marknaden.

Gratis rådgivning och digitala veterinärbesök

När du tecknar en djurförsäkring hos Sveland ingår alltid kostnadsfria samtal till Svelands Vårdguide, där du kan få kontakt med legitimerade djurvårdare eller djursjukskötare som svarar på dina frågor. Via vårdguiden kan du också bli hänvisad vidare till den vård som passar ditt djur. Dessutom ingår gratis veterinärbesök hos FirstVet som du kontaktar genom videosamtal online. De kan hjälpa dig med såväl råd som behandling och remisser till veterinär och är ett bra första steg om ditt djur har blivit sjuk eller råkat ut för en olycka.

Sveriges mest hållbara djurförsäkringsbolag

Sveland arbetar för att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige. Det vill de uppnå genom bland annat minskad miljöpåverkan och mer socialt ansvar, samt genom att uppmuntra till hållbart djurägande. Svealand använder sig till exempel av el- och hybridbilar och arbetar med social hållbarhet genom att samarbeta med ideella föreningar. De erbjuder också föreläsningar och artiklar för djurägare med råd kring hållbarhet, och uppmuntrar försäkringstagare som förebygger skador och sjukdomar och lever hållbart med sina djur.

Tävlingar, rabatter och evenemang

För att ge kunderna mervärde samarbetar Sveland med flera andra företag och organisationer. Du kan bland annat få medlemsrabatt i flera rasklubbar om du har en försäkring hos Sveland. Försäkrar du flera djur har du även möjlighet att få mängdrabatt på försäkringarna. Dessutom anordnar Sveland tävlingar på de flesta stora mässor med inriktning på djur. Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet får du information om nya erbjudanden och tävlingar samt inbjudningar till de senaste evenemangen.

Välj mellan många olika tilläggsförsäkringar

När du ska teckna en försäkring hos Sveland kan du välja mellan flera olika tilläggsförsäkringar om du vill ha ett mer heltäckande skydd. Dit hör till exempel en liv- och användbarhetsförsäkring, rehabiliteringsförsäkring, medicinförsäkring, personolycksfallsförsäkring och kullförsäkring. För att få koll på hur omfattande försäkring du behöver kan du ta en titt på den grundkurs i djurförsäkring som erbjuds på Svelands hemsida samt jämföra olika försäkringsalternativ för att se vad som blir mest prisvärt för dig.

Försäkringar hos Sveland Djurförsäkringar

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Sveland Djurförsäkringar, ömsesidigt
Organisationsnummer 545000-7165
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 046-276 92 00
Adress Stora Södergatan 47
Postnummer 222 23
Postort Lund
Hemsida sveland.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 17:00
Tisdag 09:00 - 17:00
Onsdag 09:00 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Sveland Djurförsäkringar

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Svelands försäkringar har en självriskperiod på 180 dagar, oavsett vilket djur du väljer att försäkra. Inom denna period behöver du bara betala den fasta självrisken en gång.

Ja, om din ansökan om direktreglering godkänns vid veterinärbesöket så betalar Sveland hela kostnaden, med undantag för självrisken, direkt till kliniken.

Genom att logga in på Mina sidor på Svelands hemsida kan du se all information om din försäkring. Där kan du också ändra dina kontaktuppgifter och göra en skadeanmälan.

Ja, Svelands djurförsäkringar gäller inom EU/EFTA och Storbritannien i upp till ett år.

Senast uppdaterad: 24 juni 2024