Fakturino Företagslån

Om ditt företag är i behov av ett ökat kassaflöde, om du vill finansiera en ny affär eller investera i ny utrustning, så kan ett företagslån eller ett fakturaköp vara precis det verksamheten behöver. Hos Fakturino kan du jämföra och hitta rätt finansieringsalternativ för ditt bolag.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Fakturino Företagslån. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

Fakturino - En del av Krea

Hos Fakturino kan du snabbt och enkelt jämföra företagslån hos över 20+ olika långivare. På så vis kan du hitta det erbjudande som passar bäst för din verksamhet. Via deras hemsida kan du enkelt ansöka om företagslån och företagsfinansiering upp till 30 miljoner kronor.

Sedan 2021 är Fakturino en del av Krea - en av Sverigest största jämförelsesajter för små och stora företag.

Jämför företagslån via Fakturino

 • Låna upp till 30 miljoner kronor
 • Jämför företagslån kostnadsfritt
 • Få låneerbjudanden inom 1 dag

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett företagslån är det viktigt att du frågar dig själv vad du har tänkt att använda pengarna till. Det finns många anledningar till varför ett företag behöver extra kapital och ingen anledning är mer rätt än den andra. Till exempel kan det handla om att förstärka likviditeten, anställa mer personal eller köpa utrustning till företaget.

Via Fakturino kan du jämföra räntor och låneerbjudanden från fler än 20 olika banker. Ränta och villkor kan skilja sig enormt bland olika aktörer och det är viktigt att du gör en genomgående jämförelse innan du bestämmer dig för vilket lån som passar bäst. Med endast en kreditupplysning får du tillgång till konkurrenskraftiga erbjudanden som du kan gå igenom i lugn och ro.

Att göra en jämförelse hos Fakturino är kostnadsfritt och ej bindande. Dessutom får du tillgång till professionella rådgivare som går igenom de olika erbjudandena tillsammans med dig och kan rekommendera det med lägst ränta och bäst villkor.

Jämför factoring via Fakturino

De flesta fakuror har en betalningstid mellan 30 - 90 dagar, vilket kan försena kapitalet som kommer in till ditt företag. Kanske behöver du finansiera en beställning, köpa nytt material eller investera i ny utrustning? Istället för att vänta på att dina kunder betalar fakturorna kan du använda dig av factoring. Factoring innebär att du säljer din faktura till långivare som tar över ansvaret mot en avgift.

På så vis får du tillgång till pengarna direkt och du slipper att spendera onödig tid på att hantera fakturor. Som ett reslutat kommer företaget att ha tillgång till det kapital som behövs och verksamheten kan växa i takt med efterfrågan.

Med bara några klick kan du jämföra factoring hos upp till 30 olika banker och finansbolag. Det är alltid kostnadsfritt att jämföra och du binder dig inte till något. Du kan välja att sälja entaka fakturor när det passar dig eller efterfråga ett erbjudande för löpande fakturering.

Lånevillkor och ränta

Räntan som du får på ditt företagslån kommer att baseras på företagsets förutsättningar såsom omsättning, kassaflöde och likviditet. Det kan även vara fördelaktigt att inkludera en affärsplan och budget i din ansökan då detta ger långivaren en tydlig bild för hur du tänkt använda kapitalet.

Beroende på hur långivaren bedömer din risk, vilka säkerheter du kan erbjuda samt vilket lånebelopp och löptid du ansöker om kommer alla att påverka vilken ränta du får.

Prissättningen på faktoring varierar mellan de olika finansbolagen. Men generellt sett kan du räkna med en kostnad runt 1-5% av fakturans totalbelopp.

Hur du jämför lån hos Fakturino

 • Skapa din ansökan
  Svara på några snabba frågor om dig själv, vad du vill använda lånet till samt vilket lånebelopp och löptid du vill ha. Din ansökan skickas sedan till våra samarbetpartners och budgivningen börjar.
 • Jämför & välj
  Inom 1-2 dagar har du fått alla bud från de olika långivarna. Nu kan du i lugn och ro gå igenom erbjudandena och välja det med lägst ränta och bäst villkor.
 • Utbetalning
  När du valt en långivare så kommer de att kontakta dig innan de betalar ut summan för att säkerställa att dina uppgifter stämmer. Pengarna kommer sedan att betalas ut till ditt konto inom några dagar.
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Fakturino Företagslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Fakturino är det alltid kostnadsfritt att jämföra företagslån och factoring. Du binder dig inte till något och kan på ett snabbt och enkelt sätt utforska erbjudandena som finns tillgängliga på marknaden.

Räntan och villkor skiljer sig mellan olika långivare. För att vara säker på att du tecknar det bästa erbjudandet är det alltid en bra idé att ställa de olika aktörerna mot varandra och låta dem konkurrera med sina bästa erbjudanden. Fakturinos finansexperter finns även där för att svara på frågor och kan hjälpa dig att gå igenom de olika erbjudandena.

Priser och avgifter för factoring kan variera krafitigt mellan olika aktörer. Genom att jämföra factoring via Fakturino konkurrensätter du aktörerna och kan på så vis hitta det erbjudande med lägst kostnad och bäst villkor.

Ett företagslån och factoring har samma syfte - nämligen att öka finansieringen i ett företag. Ett företagslån betalas ut i en klumpsumma och betalas sedan tillbaka under en förutbestämd tid, vanligtvis månads- eller veckovis.

Factoring innebär att ett företag säljer sina fakturor till en långivare och verksamheten får på så vis tillgång till kapitalet på direkten. Långivaren betalar ut fakturan mot en avgift och tar sedan över ansvaret för fakturan.

Varje bank och långivare har sina egna prissättningsmodeller och priset kan därför variera mellan olika aktörer. I regel brukar kostnaden ligga runt 1-3% av fakturans totalbelopp.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024