Evoli

Evoli är ett nytt försäkringsbolag som lanserade sin första försäkring 2020. Idag gör de beräkningar på nästan 9000 konkurrenskraftiga prisförslag varje dag. De skiljer sig från de mest etablerade försäkringsbolagen i storlek om omfattning. Evoli erbjuder bilförsäkringar och hemförsäkringar för hyresrätter och bostadsrätter. Varken mer eller mindre.

Det finns mycket positivt med företag som är både mindre och begränsade i sin omfattning. Vanligtvis ger det mer individuell och personlig service till kunderna samt att de kan ägna mer tid åt just ditt ärende.

Evoli screenshot illustration

Bilförsäkring

Trots att Evoli är ett nytt och relativt litet företag så erbjuder de lika omfattande skydd på sina bilförsäkringar som de största försäkringsbolagen på marknaden. Hos dem får du ett trafikskydd som ger kompensation och skydd om du orsakar någon annan skada i trafiken, eller skadar deras egendom.

Det är inte bara din bil som står försäkrad från stöld, utan med Evolis bilförsäkring är även alla bilens tillbehör i förråd försäkrade. Naturligtvis får du ersättning om bilen blir stulen, men du får även ersättning för däck och annat lösöre tillhörande bilen om de blir stulna från ditt förråd.

Om bil skadas av en brand i bilen eller i närheten av bilen kan du få rätt till ersättning. Det gäller även om det skulle gå under så kallad naturskada, som ett blixtnedslag. Du även där rätt till kompensation för skador som uppkommit på bilen.

Bilens alla glasrutor är också försäkrade och du får ersättning för byte av dem oavsett hur skadan uppkom. Alltså kan det vara det förekommande stenskottet som orsakat skadan eller medveten skadegörelse på ditt fordon. Oavsett så har du rätt till ersättning.

Vidare är det inte bara rutorna som är försäkrade, utan hela bilens yttre. Det spelar ingen roll om bilen skadades på en parkeringsplats, i en krock med annan bil, lyktstolpe, djur eller om du kör i diket. Vagnskador, alltså skador på din bils yttre, ger rätt till ekonomiskt ersättning.

Även bilens inre ska skyddas. Uppstår det fel på bilens motor eller bränslesystem så täcker din försäkring det.

Skulle bilen sluta fungera mitt under resans gång hjälper Evoli dig med bärgning till en verkstad. Det spelar ingen roll om bilen står still på grund av en olycka eller motorstopp.

Tilläggsförsäkringar för din bil

Evolis grundförsäkring för bilen är mycket omfattande och konkurrenskraftigt med de största försäkringsbolagen. Skulle det inte vara nog så erbjuder de även försäkringar du kan lägga till för att ge dig själv ett än mer omfattande skydd.

De erbjuder ett extra skydd för kollision med djur. Det här kan vara något för dig som kör mycket på mindre trafikerade vägar, kanske ofta i mörker, i täta skogsområden där risken för djur som springer över vägen ökar.

Med deras djurkollisionsförsäkring kan du sänka självrisken vid en kollision med upp till 6000 kronor.

Du kan även teckna tillägget Hyrbil. Om din bil drar på sig skador som gör att den blir obrukbar under en tid så har du rätt till en hyrbil i upp till 45 dagar som betalas av Evoli.

Med deras Bärgning Plus betalar du ingenting i självrisk om du behöver bärgning. Du kan vidare få hjälp om du har bränslebrist, har fått en punktering eller ett tomt batteri, samt om du låst in nycklarna i bilen.

Bilförsäkring Premium

Premium är samma bilförsäkring som beskrivits ovan, men med en lägre självrisk. Den normala självrisken för ersättning vid stöld är 4000 kr, men med premium betalar du endast 1500 kr. Exakt samma siffror gäller också vid brand.

Du får 500 kronor billigare självrisk om du behöver bärgning; från 2000 kr till 1500 kr. Rättsskyddet är detsamma oavsett om du tecknar premium eller inte. Det är 25% av kostnaden som går till självrisk. Även vagnskador har en självrisk på 4000 kronor, oavsett premium eller standardförsäkringen.

Hemförsäkring

Evolis hemförsäkringar är inte bara ett skydd för hemmet, utan det sträcker sig även utanför bostaden, och till arbetsplatsen eller på semestern. I dagsläget erbjuder de endast hemförsäkringar för hyresrätter och bostadsrätter. De har alltså ingen försäkring för villa, hus eller fritidshus.

Olyckshändelser som eldskador, bränder, explosioner och blixtnedslag ger rätt till ekonomisk ersättning om det skulle ske i din bostad eller i närheten och orsaka skada i ditt hem (till exempel en explosion utanför som förstör dina fönster).

Natur- och väderskador ger också ersättning om din bostad skadas av hagel eller fallande träd eller flaggstänger.

Även vattenskador från badrum, kök, avloppssystem, eller till och med akvarium, ger rätt till kompensation. Detsamma gäller för vitvaror som du köpt om de går sönder. Det kan alltså vara tvätt- och diskmaskin, kyl- och frys eller andra produkter som dyra kaffemaskiner, etc.

Du har naturligtvis också skydd mot skador som andra personer kan orsaka, alltså stöld, inbrott eller överfall. Evoli hemförsäkring täcker dig även om någon tar sig in i bostaden eller tillhörande utrymmen och orsakar skadegörelse på din egendom. Eftersom inbrott och överfall kan orsaka stora psykologiska problem har du även rätt till kristerapi av legitimerad psykolog efter en den här typen av händelser.

Precis som de stora försäkringsbolagen erbjuder så klart även Evoli ansvars- och rättsskydd. De ekonomiska kostnaderna för en rättstvist kan bli mycket stora och därför är det mycket viktigt att ha en försäkring ifall, exempelvis, en hyresvärd och hyresgäst inte kan enas om vem som har ansvar för en viss kostnad eller skador som uppkommit.

Allt sker i appen

Evoli är ett modernt företag där det mesta sker genom deras app. I appen kan du lägga till eller ta bort tilläggsförsäkringar, anmäla skador, se och kontrollera dina betalningar, få kontakt med kundservice, etc.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Evoli AB
Organisationsnummer 559180-0445
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0660-66 06 66
E-post info@evoli.se
Adress Kungsgatan 64
Postnummer 111 22
Postort Stockholm
Hemsida evoli.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 15:00
Tisdag 09:00 - 15:00
Onsdag 09:00 - 15:00
Torsdag 09:00 - 15:00
Fredag 09:00 - 15:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Evoli

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, du kan beställa ett Grönt Kort genom att kontakta info@evoli.se och beskriva ditt ärende. Det kostar 150 kronor och ska göras en vecka innan du beger dig ut på resa.

För att din försäkring ska gälla utomlands är det viktigt att den också är betald.

Det finns ett par faktorer som avgör vad priset på din bilförsäkring blir. Det som avgör är bland annat vilket märke eller årsmodell det handlar om, hur långa körsträckor du har regelbundet, samt inom vilka området du oftast kör. Även din ålder kan komma att spela roll. Generellt sätt anses äldre förare vara en lägre riskfaktor för olyckor.

Alla som är bokförda på adressen för din hemförsäkring är också försäkrade av den. Däremot måste samtliga aktivt registreras på försäkringen. Om någon flyttar in eller om det blir ett tillskott i familjen så måste dessa personer registreras för att täckas av försäkringen. Det sker alltså inte automatiskt när en person folkbokförs där.

Det är viktigt att du har en hemförsäkring för att skydda dina saker i hemmet, oavsett om du hyr ut möblerat eller inte. Personen som hyr lägenheten behöver ha en egen hemförsäkring om han eller hon vill vara försäkrad, vilket alltid är rekommendationen.

Senast uppdaterad: 02 maj 2024