Compari

Compari samarbetar med flera olika låneförmedlare, vilket gör det möjligt att jämföra olika erbjudanden från mer än 40 banker och långivare med endast en ansökan. Det är helt kostnadsfritt att ansöka, och de privatlån som erbjuds kan användas till valfritt ändamål eller för att samla andra lån till en bättre ränta.

Compari screenshot illustration

Vad kostar ett lån hos Compari?

kr
5 000 kr
600 000 kr
mån
12 mån
180 mån
%
2,95 %
29,27 %
Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Compari. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Compari.

Låneförmedlaren Compari

När du ansöker om ett lån via Compari får du fylla i det belopp du vill låna, önskad återbetalningstid samt alla nödvändiga personuppgifter. Sedan är det bara att skicka in ansökan genom att bekräfta den med ditt BankID.

De 40 långivare som Compari samarbetar med kontaktas och ser över om de kan erbjuda dig ett lån. Sedan kan du välja det bästa erbjudandet med den lägsta räntan och de mest förmånliga villkoren i lugn och ro. När avtalet är underskrivet betalas pengarna ut direkt till ditt konto. Alla ansökningar hos Compari är kostnadsfria, och du förbinder dig inte till att låna någonting innan du har skrivit på ett låneavtal.

Två olika typer av lån

Compari förmedlar såväl privatlån som samlingslån för dig som söker ett lån utan säkerhet. De två olika lånetyperna du kan välja mellan skiljer sig egentligen inte så mycket åt i grunden, utan den enda skillnaden är i vilket syfte du vill ta lånet.

 • Privatlån: Denna typ av lån står sig även som den mest populära hos Coop Bank. Det hela tillhandahålls utan krav på säkerhet där man kan välja att ansöka om ett belopp från 15 000 - 500 000 kr i kombination med en löptid i form av en spann om 2-15 år.
 • Samlingslån: Via Compari kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet från 5 000 – 600 000 kr, med en återbetalningstid mellan 1-15 år. Den lånesumma och återbetalningstid du väljer avgör vilka banker och långivare som sedan återkommer med ett låneerbjudande till dig.
 • Samlingslån: Compari ger dig också möjlighet att ansöka om ett samlingslån som du kan använda för att betala tillbaka tidigare krediter och lån som du har tagit till högre ränta, för att på så vis få ner din totala månadskostnad. Även samlingslånen erbjuds som ett lån utan säkerhet mellan 5 000 – 600 000 kr, med en återbetalningstid på 1-15 år.

Compari samarbetar med hela 40 olika banker och kreditgivare som är redo att ge dig ett erbjudande om lån efter din ansökan. Dit hör bland annat Resurs Bank, Svea, Express Bank, Sambla och Enklare Ekonomi.

Grundkrav för att beviljas ett lån via Compari

Precis som alla andra låneförmedlare så har Compari ett antal grundkrav för dig som vill skicka in en ansökan. Vill du ansöka om ett lån från någon av alla kreditgivare och banker som samarbetar med Compari behöver du uppfylla följande krav:

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Det krävs att du har en deklarerad inkomst i Sverige
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden accepteras
 • Du behöver ett BankID för att kunna signera din låneansökan

Sammanfattning

Compari är en låneförmedlare som erbjuder såväl privatlån som samlingslån från 40 olika kreditgivare. De samarbetar med välkända kreditgivare och drivs av ett team som har lång erfarenhet inom finansbranschen. Efter din ansökan görs en kreditupplysning, och sedan får du erbjudanden från de banker och låneinstitut vars krav du uppfyller. Du väljer helt själv vad du ska använda lånet till, och ansökan görs smidigt online med hjälp av BankID.

Fördelar

 • Ansök om lån hos upp till 40 långivare med en kreditupplysning
 • Möjlighet att samla tidigare lån och krediter
 • Ansökan är aldrig bindande
 • Låna upp till 600 000 kronor
 • Tillgänglig kundservice med svar inom 24 timmar

Nackdelar

 • Ingen direktutbetalning av lånet är möjlig
 • Du kan inte själv välja kreditgivare
 • Kundservice är inte tillgänglig via livechatt eller telefon
 • Det går inte att ansöka om lån utan deklarerad inkomst
 • Innan din ansökan kan godkännas görs en kreditupplysning

Lånevillkor & avgifter hos Compari

Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 - 15 år
Nominell ränta 2,95 - 29,27 %
Effektiv ränta 3,01 - 39,50 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 0 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Firstborn Group Ltd
Organisationsnummer UK-12822767
E-post info@compari.se
Adress 148 Edmund Street
Postnummer B3 2JR
Postort Birmingham
Land Storbritannien
Hemsida compari.se
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Jämförelse av räntor hos långivare liknande Compari

Jämför
 • Räntor
 • Löptid
 • Lånebelopp
 • Kreditupplysning
 • Betalningsanmärkning
 • Compari

  Accepterar betalningsanmärkningar
  UC
  1 - 15 år
  5 000 - 600 000 kr
  2,95 - 29,27 %
 • Accepterar betalningsanmärkningar
  UC
  1 - 7 år
  10 000 - 100 000 kr
  9,84 - 26,88 %

Vanliga frågor om Compari

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Om du har några frågor eller funderingar innan du gör din ansökan kan du alltid skicka ett mejl till Comparis kundsupport, eller fylla i kontaktformuläret som finns på hemsidan.

Nej, Compari är baserat i Danmark men samarbetar med ett stort antal svenska långivare.

I lånexemplet på Comparis hemsida visas ett lån helt utan uppläggnings- och aviavgifter, men vilket lån du slutligen erbjuds varierar beroende på dina individuella uppgifter. Du kan dock alltid se eventuella avgifter för lånet innan du skriver på avtalet.

Compari tar inte ut någon avgift från dig som ansöker om lån på hemsidan. Istället får de sina intäkter i form av provision från de kreditgivare som är beredda att låna dig pengar.

5 000 - 600 000 kr

Lånebelopp

1 - 15 år

Löptid

2,95 - 29,27 %

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Kreditupplysning: UC

Accepterar betalningsanmärkning: Ja

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 150 000 kr med en löptid på 12 år , en nominell ränta på 6,4 % utan uppläggnings- eller aviavgifter blir den effektiva räntan 6,59 %. Totalkostnad: 215 282 kr eller 1 495 kr/månad (144 avbet.). Återbetalningstiden är 1–20 år. Effektiv ränta varierar mellan 3,01 % och 39,5 %.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 2,95 - 29,27 %
Effektiv ränta 3,01 - 39,50 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 0 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja

Senast uppdaterad: 11 juni 2024