Företagsförsäkring

Om du äger och har ett företag så är det en bra idé att skaffa en företagsförsäkring. Med en sådan så är du och ditt företag skyddade oavsett vad som händer.

Söderberg & Partners

  • Förmånliga försäkrings­erbjudanden
  • Hög servicenivå
  • 10% lägre pris i snitt

Trustpilot: 4,7

Företagsförsäkringar - vad dem täcker och hur de fungerar

Det finns väldigt många olika företagsförsäkringar och det är för att du ska kunna välja en försäkring som passar ditt företag perfekt. Exempelvis så finns det försäkringar för småföretag, för konsultföretag, för bilhandelsföretag, för lantbruksföretag, för fastighetsföretag och många fler.

Eftersom att det finns så många olika typer av företag och företagsförsäkringar så är det väldigt viktigt att du väljer en försäkring som verkligen passar ditt företags verksamhet och behov, annars så finns risken att du inte får ut ersättning om någonting som inte finns med i försäkringen skulle drabba dig.

Det här bör alltid finnas med i en företagsförsäkring

Oavsett vilken typ av försäkring du väljer så finns det vissa saker som alltid bör finnas med i en bra företagsförsäkring. En ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring, avbrottsförsäkring och rättsskyddsförsäkring bör alltid finnas med. En ansvarsförsäkring är en försäkring som ger dig ersättning om du skulle få ett skadeståndsanspråk på dig, ett sådant kan exempelvis uppstå om du råkar ta sönder något hos en kund. Om du har en ansvarsförsäkring så kommer ditt försäkringsbolag att utreda om det finns skäl för kraven, förhandla med motparten och representera dig vid en rättegång. Om du även har en rättsskyddsförsäkring så kommer du att få ersättning för eventuella rättegångs- och advokatkostnader.

Med en egendomsförsäkring så kommer du att få ersättning om någonting går sönder, blir skadat eller stulet. Exempelvis om dina maskiner blir stulna, om din datorutrustning går sönder eller om du råkar ta sönder lokalen du hyr. Oavsett vad som händer så garanterar egendomsförsäkringen att du får ersättning. Med avbrottsförsäkringen så kommer du få ersättning om ditt företag drabbas negativt ekonomiskt efter ett avbrott i din verksamhet. Avbrotten kan exempelvis uppstå efter en vattenläcka eller stöld.

Detta är det grundläggande som alltid bör finnas med i en företagsförsäkring, men beroende på vad för typ av företag som du har så bör du köpa en företagsförsäkring som är specifikt utformat för det ditt företag sysslar med.

Matilda Larsson

Skribent

Matilda är en erfaren skribent med många års erfarenhet av att skriva artiklar för olika ekonomisidor. Hon vill göra ekonomi så lättförståeligt och tillgängligt för så många människor som möjligt.

Vanliga frågor om företagsförsäkring

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Först och främst är det viktigt att tänka på vad syftet med försäkringen är. Försök att välja en försäkring som är så lik ditt företag som bara möjligt. Du kommer även att kunna välja till tilläggsförsäkringar så att du får en så passande försäkring som möjligt.

Egentligen spelar det ingen roll hur litet ditt företag är, det är alltid bra att ha en företagsförsäkring så att du är skyddad om något skulle hända. Det finns också många billigare försäkringar för småföretag, så fundera på om du vill ha någon av dem.

Som tur är så täcks det av ansvarsförsäkringen, vilket innebär att du kommer att kunna få ersättning för kostnaden och du slipper betala skadeståndet själv.

Senast uppdaterad: 20 november 2023