Gjensidige

Gjensidige försäkringsbolag är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige. De erbjuder försäkringar inom hem-, bil-, resa-, djur- och livförsäkringar. Gjensidige grundades redan år 1823 och har idag cirka 1,5 miljoner kunder. Försäkringsbolaget är en del av Gjensidige-koncernen som även finns i Norge, Danmark, Baltikum och Ukraina.

Gjensidige screenshot illustration

Om försäkringsbolaget Gjensidige

Gjensidige erbjuder ett brett utbud av försäkringar för både privatpersoner och företag. De själva säger att de har företag för rationella och emotionella, samt för den som “oroar sig och för den som roar sig”.

I Gjensidiges utbud av hittar du försäkringar för bostadsrätter, hyresrätter, villa, hus och fritidshus; fordon, husdjur, och självklart för hela familjen. Vidare erbjuder de specifika försäkringar för den som sysslar mycket med idrott. Till exempel kan du nyttja deras försäkringar om du är licensierad ishockey- eller tennisspelare, eller aktiv i Svenska Cykelförbundet.

Oavsett vilken typ av försäkring du letar efter är det sannolikt att du hittar något av du söker hos Gjensidige. Om du dessutom tecknar flera olika försäkringar kan du få upp till 15% i vad de kallar för samlingsrabatt.

Gjensidige har funnits i över 200 år och är idag Nordens tredje största försäkringsbolag. De har i nuvarande form varit aktiva i Sverige sedan 2007.

Hemförsäkringar

Gjensidige erbjuder hemförsäkringar för bostadsrätter, hyresrätter, villor, hur, radhus och för ditt fritidshus.

Oavsett vilken boendeform du behöver försäkring för så finns det tre alternativ du kan välja mellan: Hemförsäkring Bas, Plus, eller Lagom.

För hyresgäster täcker din försäkring allting du har inne i lägenheten, samt alla som bor i lägenheten. Även sådant som du placerat i ditt vind- och källarförråd ryms i din hemförsäkring. Tänk dock på att uppenbara värdesaker som ädelstenar, dyra halsband eller antika konstverk, etc, inte omfattas av din hemförsäkring om du förvarar dem utanför faktiska bostaden. Sker ett inbrott i lägenheten är du naturligtvis skyddad och har rätt till ersättning.

Med Gjensidiges hemförsäkringar får du även skydd mot brand- och vattenskador som kan orsakas av bland annat trasiga diskmaskiner.

Lagom- och pluspaketen har även en allriskförsäkring som gör att du har rätt till ersättning vid olyckor som tar sönder glasögon, mobiler eller andra prylar som vanligtvis inte faller under din hemförsäkring. Med baspaketet har du ett utmärkt reseskydd i 45 dagar. Med plus får du hela 60 dagar.

För extra trygghet kan du köpa en tilläggsförsäkring som fritidsolycksfallsförsäkring. Av denna har du rätt att få ersättning om du eller en närstående skulle råka ut för en olycka. Om du ska hyra ut din lägenhet under en viss tid kan det vara klokt att ha en uthyrningsförsäkring som skyddar dig ifall någonting skulle hända med bostaden under tiden du inte är där.

Nedan har vi listat vad som ingår i din hemförsäkring baserat på vilket paket du köper, bas, lagom eller plus. Plus inkluderar hela listan av försäkringar och Lagom inkluderar hela baspaketet.

Detta ingår i din hemförsäkring från Gjensidige

Bas
 • Ansvarsförsäkring
 • Egendom
 • Lösöre på annan plats
 • Reseskydd
 • Rättsskydd
 • Överfallsskydd
Lagom
 • Allriskförsäkring
 • Mobbning och indentitetsskydd
Plus
 • Elektronikskydd
 • Glöm mig på nätet-skydd
 • Utökat reseskydd

Försäkringar för bostadsrättsföreningar

Gjensidige har tagit fram specifika försäkringar för just bostadsrättsföreningar. Er försäkring sker via en försäkringsförmedlare. På så sätt kan ni själva välja vilket förmedlarbolag som passar samt titta på de olika prisförslag som finns tillgängliga och välja ett alternativ som passar föreningen bäst.

I ett grundskydd för bostadsrättsföreningar ingår bland annat ansvarsskydd, rättsskydd, styrelseansvar, avbrottsförsäkring och ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Djurförsäkring

Ett husdjur är också en familjemedlem som kan råka ut för sjukdom eller olyckor. Gjensidige erbjuder försäkringar till hundar, katter och smådjur i ett samarbete med Sveland Djurförsäkringar.

Företagsförsäkring

Gjensidige har försäkringar för företag som är anpassade till en rad olika branscher. Bland dessa branscher finner vi:

 • Fastigheter
 • Sjukvård
 • Entreprenad och bygg
 • Teknisk konsult
 • It-konsult
 • PR, marknadsföring och reklam
 • Managementkonsult

Dessutom erbjuder dem en cyberförsäkring som ger dig ett skydd mot dataintrång. När det kommer till företagsförsäkring har du dels en grundförsäkring som skyddar egendom, avbrottsförsäkringar, ansvarsförsäkring och rättsskydd.

Utöver det finns det en mängd olika branschtillägg som är specifika till just din bransch. Till sist har de även övriga tilläggsförsäkringar som du kan teckna. Bland dessa kan du hitta skydd vid tjänsteresa, krisförsäkring eller mediehantering.

Rabatter och förmåner hos Gjensidige

Gjensidige erbjuder olika slags förmåner för sina kunder. De själva delar in sina försäkringar i två grupper: huvudförsäkringar och övriga försäkringar. Ju fler huvudförsäkringar du tecknar, desto bättre rabatt kan du få. Med huvudförsäkring menas Hemförsäkring, villaförsäkring, sjukvårdsförsäkring, etc.

För mer information om deras rabattsystem se deras hemsida.

Försäkringar hos Gjensidige

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Organisationsnummer 516407-0384
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0771-326 326
E-post info@gjensidige.se
Adress Karlavägen 108
Postnummer 115 26
Postort Stockholm
Hemsida gjensidige.se

Fler varumärken från Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:30 - 17:00
Tisdag 08:30 - 17:00
Onsdag 08:30 - 17:00
Torsdag 08:30 - 17:00
Fredag 08:30 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Gjensidige

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Även om du har en hyresvärd som ansvarar för det mesta kring bostaden så bär du också ett ansvar. Om, till exempel, du och hyresvärden hamnar i en rättslig tvist angående ansvar för en olycka kan du få rättslig själv av din hemförsäkring.

Både privatpersoner och företag skickar in en skadeanmälan via hemsidan. Det går snabbt och enkelt att anmäla skador och de återkommer inom 24 timmar. Ju tydligare du beskriver skadan desto snabbare kan och enklare är det för dem att återkomma med en plan för vad som händer härnäst.

De har en larmcentral som du når dygnet runt på 0771-326 326. Är du utomlands kan du kontakta deras larmcentral som också är öppet dygnet runt på +45 88 24 73 20 För bärgning och vägassistans kan du också få hjälp dygnet runt genom att ringa 0771- 614 614

Senast uppdaterad: 22 maj 2024