Dina Försäkringar

Dina Försäkringar är ett mycket erfaret försäkringsbolag med sina rötter från 1300-talet i Sverige. De är kända för sin höga kundnöjdhet och stabila finansiella situation. Bolaget har också en stark ställning på den svenska marknaden med ett brett försäkringserbjudande.

Dina Försäkringar screenshot illustration

Om försäkringsbolaget Dina Försäkringar

Dina Försäkringar (DF) erbjuder ett mycket brett försäkringssortiment och täcker allt från hus och villa till lägenheter, familj, fordon, företag och lantbruket. Oavsett om du äger eller hyr en bostad, bor i första- eller andra hand, så har de försäkringar som passar de allra flesta. Vidare har de även bra möjligheter för unga vuxna, oavsett om de är studenter eller inte, att försäkra sig.

Hemförsäkringar

Till skillnad från många andra försäkringsbolag har inte DF några olika paket som ger olika mycket skydd. Det som skiljer försäkringarna åt är vilket typ av boendeform du har. De erbjuder hemförsäkringar för hyresrätter, bostadsrätter, villa, hus och fritidshus samt olika boendesituationer för unga vuxna.

Stöld och skador

Samtliga boendeformer täcks att ett grundläggande skydd som ger dig rätt till ekonomiskt ersättning eller stöd, hjälp och rådgivning. Skulle det ske ett inbrott är dina värdesaker och ditt lösöre under din hemförsäkring. Vidare gäller detta stölder som drabbar dig utanför bostaden; om någon till exempel stjäl din dator på jobbet eller värdesaker när du är på resa.

DF erbjuder naturligtvis också ersättning för brand- och vattenskador som uppstår samt skada på hushållsmaskiner. Du kan få ersättning för mat som förstörs i samband med att kylskåp och frys slutar fungera.

Med DF har du även försäkring för så kallade naturskador. Det innebär att om din egendom eller dina saker skadas av storm, översvämning, eller hagel kan du få rätt till ersättning. Exempelvis om vikten av snön på taket orsakar skada på huset kan du bli kompenserad ekonomiskt för detta.

Vad mer ingår i försäkringen?

Hela familjen eller boende på adressen står under ett överfallsskydd när du tecknar en hemförsäkring hos DF. Vid bestående men har de under försäkringen också rätt till krisbehandling.

DF har även en försäkring för försenat bagage. Allt bagage som är borta i över 8 timmar ger rätt till kompensation med 500 kr per väska. Det gäller hela familjen som är med på resan, oavsett storlek. Det tillkommer inte heller någon självrisk.

I en bostadsrätt kan du få ersättning och hjälp med betalningar om ett problem orsakat av din granne påverkar din lägenhet. Om det en vattenskada från bostaden ovanför skadar din hem så kompensation för reparationskostnader.

Ansvar- och rättsskydd

Att DFs försäkringar kommer med att ansvars- och rättsskydd är viktigt eftersom hyresvärdar och hyresgäster inte alltid är ense om vem som ansvarar för specifika händelser. Skulle en rättstvist uppstå har du rätt till kompensation eller ersättning för de juridiska kostnaderna.

Ansvarsskyddet är till för dig om någon kräver dig på skadestånd, ifall till exempel din hund springer ut på cykelvägen och orsakar en olycka och offret menar att du nu är betalningsskyldig.

Om du har tagit emot flyktingar som bor hos dig kan du registrera på din hemförsäkring, utan kostnad. Det spelar ingen roll vart flyktingarna kommer ifrån.

“Hem Max 27”

Hem Max 27 är DFs ungdomsförsäkring som gäller för dig som är under 27 år och har eget boende. Det spelar ingen roll om du är student eller arbetare; det är till för alla yngre. Försäkringen ger dig ett skydd ifall du tappar bort dina nycklar, eller om dator eller cykeln blir stulen.

Vidare har du försäkring för brand- och vattenskador samt vid skadegörelse på din egendom. Du har även skydd när du är ute och reser eller förlorar ditt bagage, precis som vid de andra hemförsäkringarna.

Med Max Hem 27 har du också rättsligt skydd om det uppstår en juridiskt tvist och ett ansvarsskydd om du skulle blir krävd på skadestånd.

Prova-på Skydd

Dina Försäkringar erbjuder vad de kallar “prova-på skydd”. Det är ett sätt att garantera att du som kund får ersättning för rätt saker. Om du byter till DF och något händer som de normalt sett inte ger ersättning för, men som din tidigare försäkring hade givit kompensation för, så ersätter DF det åt dig ändå.

Tänk på att du själv måste meddela DF om att du vill ha ett prova-på skydd. Vidare måste du ta hänsyn till aktsamhetskraven och se till att de uppfylls på korrekt sätt. Aktsamhet innebär alltså att du till exempel inte lämnar dator, mobil eller kamera synligt i din bil under natten.

Försäkra familjen

För att känna extra trygghet i vardagen har DF försäkringar för hela familjen. Du kan bland annat teckna en barnförsäkring som gäller för olycksfall och sjukdom fram tills att barnet fyllt 25 år. De har även en olycksfall- och sjukdomsförsäkring för dig om du blir sjuk eller skadas i olycka. DFs olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt och hela livet, oavsett ålder.

Riktigt bra försäkringar för lantbruk

Dina Försäkringar ger särskilt mycket uppmärksamhet till lantbrukare. Oavsett om du bedriver en växtodling eller mjölkproduktion så har du ett bra och omfattande skydd hos DF.

Med lantbruksförsäkring får du avbrotts-, egendoms-, och rättsskyddsförsäkring. Det betyder att om försäljning eller produktion uteblir på grund av exempelvis elavbrott kan du ha rätt till ersättning. Eller om du eller din verksamhet blir stämd och krävs på skadestånd finns det ekonomisk hjälp.

Lantbrukets grundförsäkring skyddar dig från tjuvar och försäkrar dina maskiner och andra viktiga inventarier. Det här gäller också om någon stjäl dina djur eller om djuren skulle bli tjuvslaktade.

Till sist har DF två tilläggsförsäkringar för lantbrukare beroende på vad du sysslar med. Den ena är ett tillägg för nötkreatur som består av bland annat djurförsäkring för individuella djur och mjölkavbrottsförsäkring. Detta är en lämplig och en viktig försäkring för de inom mjölk- och köttproduktion.

Det andra tillägget är för växtodling och är ett komplement till den grundläggande lantbruksförsäkringen. Här kan du få ersättning om dina grödor skulle skadas av hagel. Det är upp till dig exakt vilka grödor som ska omfattas av den här försäkringen.

Försäkringar hos Dina Försäkringar

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Dina Försäkring AB
Organisationsnummer 568400-5209
Finansinspektionen Länk
Adress Skeppsbron 2
Postnummer 103 18
Postort Stockholm
Hemsida dina.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 17:00
Tisdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Dina Försäkringar

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, det spelar ingen roll hur du bor så länge du har ditt egna boende.

Ja, DF har ett mycket brett utbud av försäkringar av fordon, däribland bil, traktor, husvagn, snöskoter, fyrhjuling, moped, husbil, etc.

Det är möjligt att försäkra din hund, katt eller din häst i egna försäkringar. Dessutom finns det specialförsäkringar som täcker dina djurs tandvård. För lantbrukare finns det tilläggs av lantbruksförsäkringen som försäkrar djuren.

Senast uppdaterad: 02 maj 2024