Gofido

Gofido är ett smart försäkringsbolag som gör det möjligt för användare att jämföra och välja rätt försäkringar. De erbjuder också ett online-verktyg för att hjälpa användare att hitta den bästa försäkringsplanen för deras behov.

Gofido screenshot illustration

Om försäkringsbolaget Gofido

Gofidos affärsidé bygger på att ge dig som kund kontrollen över din egna försäkring. De beskriver försäkringsbranschen som en utdaterad marknad som inte har förändrats sedan starten. Den traditionella marknaden har kostat kunder onödigt stora summor pengar, menar de. Kunden har tvingats köpa specifika försäkringspaket som inkluderar försäkringar för sådant som de antingen inte har eller vill försäkra.

Med Gofido får du modern försäkring där du själv bestämmer vad som ska försäkras och sätter din egna prislapp på självrisken. Vidare är Gofido i grunden inte heller ett försäkringsbolag, utan de är en försäkringsförmedlare. På så sätt kan de sätta dig i fokus och plocka fram skräddarsydda försäkringar som passar dig, din familj, din bostad och din ekonomiska situation allra bäst.

Hemförsäkring för villor, bostadsrätter och hyresrätter

En hemförsäkring är ditt skydd ifall det sker en olycka i ditt hem som orsakar stora eller små mängder skada. Att inte ha en försäkring innebär att du själv måste stå för reparation av skador eller ersättning för det som förstördes. Med Gofido kan du hitta en hemförsäkring för bostadsrätter, hyresrätter, samt hus och villor.

Det finns inget krav på att du ska ha en hemförsäkring, men det är starkt att rekommendera att du har en. Att stå utan kan skuldsätta dig livet ut om du har riktigt mycket otur.

Exakt vad som ska ingå i din försäkring får du bestämma själv när du köper den av Gofido. Möjligheten att påverka priset och vad som ingår är relativt unikt och inte någonting som de flesta försäkringsbolag inte erbjuder.

Bostadsrätt och hyresrätt

Den största skillnaden mellan hemförsäkringar för bostadsrätter och hyresrätter är att du som bor i bostadsrätt har ett större ansvar för bostaden. I en hyresrätt har hyresvärden det primära ansvaret för bostaden.

Som bostadsrättsägare är det viktigt med ett skydd för tak, väggar och golv eftersom du bär ett större ansvar för lägenheten. Gofido ger dig ett skydd om diskmaskinen går sönder orsakar stora vattenskador, om smörgåsgrillen fattar eld och orsakar brandskador på väggar och tak.

Inte nog med att du får hjälp med ersättning för reparation av vitvaror, utan är skadan så stor att du inte kan bo kvar får du hjälp med att hitta en tillfällig bostad samt flytt.

Många hemförsäkringsbolag erbjuder paket som inkluderar sådant som cykel och TV. Idag är det många som förlitar sig på hyrcyklar för att ta sig runt, och endast konsumerar media via en dator. Här menar Gofido att det inte är en bra affär att betala för sådant som du ändå inte äger.

Aktiv hemförsäkring

Gofido är väl medvetna om att livet och livssituationer kan förändras. Därför är deras hemförsäkringar aktiva. En aktiv hemförsäkring är en försäkring du kan hålla uppdaterad utifrån förändrade situationer i livet. Det kan vara en tillskott i familjen, en skilsmässa, eller flyttar till en större lägenhet, etc.

Med Gofido får du

  • En skräddarsydd hemförsäkring
  • Lägre månadskostnad eftersom du endast betalar för sånt du faktiskt äger
  • Aktiv försäkring som enkelt och smidigt kan förändras med tiden
  • Ersättning vid skador, olyckor, stölder, etc.

Försäkring villa och hus

Försäkringar för hus och villa fungerar precis likadant som för bostads- och hyresrätter; du väljer alltså själv vad som ska ingå så du slipper betala för sådant som du inte äger.

Du har vidare möjligheten att köpa ett basskydd och sedan lägga till sådant som är specifikt för din boendesituation. Har ni småbarn kan ni lägga till skydd för barnvagn, drulle eller cyklar.

Större villor och hus kan du lägga till försäkringen för din pool, ditt växthus eller ett garage.

Vad täcker försäkringarna?

  • Brand-, vatten- eller naturskador
  • Skadegörelse och stöldskador i bostaden eller tillhörande ytor som förråd
  • Juridiskt skydd vid rättslig tvist
  • Överfallsskydd för de under 26 år
  • Skydd ifall du skulle bli krävd på skadestånd
  • Olycksfall, sjukdom eller annan nödsituation som kan uppstå under en resa

Reseförsäkring

Hos Gofido ingår ett reseskydd som täcker privata resor som varar mer än två dygn. Försäkringen täcker dig om du råkar ut för en olycka eller blir sjuk under resans gång. Exempelvis får du ersättning och hjälp om du skulle behöva transporteras hem eller blir inlagd på sjukhus i landet du befinner dig i.

Hela familjen täcks av skyddet och gäller i upp till 30 dagar. För en än mer omfattande reseförsäkring kan du teckna resedubbelförsäkring.

Kom ihåg att inte alla aktiviteter är skyddade av din reseförsäkring. Exempelvis är fallskärmshopp och skärmflygning inte skyddade av din försäkring. Se till att ha god koll på exakt vad som gäller innan du ger dig ut på fartfyllda äventyr.

Livförsäkring

En livförsäkring är det sista många vill tänka på, men det är mycket viktigt. Är du den som bidrar mest till familjens ekonomi är det bra att ge dem ett skydd ifall du skulle gå bort i förtid. Med en livförsäkring får dina nära och kära en skattefri engångsutbetalning som ett ekonomiskt skydd.

Det finns ett par krav på att teckna en livförsäkring, och hos Gofido ska du vara mellan 18 och 60 år gammal när du tecknar försäkringen. Du får även välja en eller flera förmånstagare som tar emot pengarna efter din bortgång.

För mer information och exakta villkor för när en livförsäkring gäller kan vända dig till Gofidos hemsida via länken ovan.

Tilläggsförsäkring

Även om du har en omfattande hemförsäkring kan det ibland behövas en tilläggsförsäkring. Det ger dig ett extra skydd ifall du, en familjemedlem eller hushållet råkar ut för en olycka. Eftersom Gofido skräddarsyr dina försäkringar kan du undvika att betala onödiga pengar genom att vara dubbelförsäkrad för vissa saker.

Allrisk- och drulleförsäkringar är bra att överväga om du har lätt för att tappa bort saker eller av misstag tenderar att ta sönder sådant som din vanliga hemförsäkring inte täcker, som till exempel glasögon eller mobiltelefon.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Care of Fido AB
Organisationsnummer 559169-4632
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-551 39 00
E-post kundteam@gofido.se
Adress Klara Norra Kyrkogata 26
Postnummer 111 22
Postort Stockholm
Hemsida gofido.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 17:00
Tisdag 09:00 - 17:00
Onsdag 09:00 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Gofido

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Gofido kan du skräddarsy din försäkring och anpassa dig till din exakta livssituation. På så sätt undviker du att vara både över- och underförsäkrad. Samtidigt minskar du dina kostnader genom att endast försäkra exakt vad du äger, varken mer eller mindre.

Ja, det är möjligt att ha flera aktiva försäkringar från olika bolag samtidigt. Däremot kan du inte få mer än en ersättning för en skada.

Ja, studenter kan teckna avtal hos Gofido. Studentförsäkringen har inte någon bindningstid, så det är mycket flexibelt. För studenter ingår även en överfallsförsäkring för den som är under 26 år.

Priset varierar beroende på vad du har för slags bostad, din boyta, hur många som bor i hushållet, vilka ägodelar du väljer att försäkra, etc. Priser sätts individuellt. Eftersom du skräddarsyr försäkringen och själv bestämmer vad som ska försäkras har du även stor kontroll över priset.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024