Sensor Försäkring

Sensor Försäkring, ett försäkringsbolag som erbjuder olika typer av försäkringar anpassade för individer, deras hem och bilar. Sensor Försäkring framställs är ett alternativ för den som söker skräddarsydda försäkringslösningar.

Sensor Försäkring screenshot illustration

Om försäkringsbolaget Sensor

Sensor Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn, och fungerar som försäkringsförmedlare för flera välkända försäkringsbolag såsom Protector Försäkring, Dina Försäkringar, Eir Försäkring och Trygg Hansa. Utbudet av försäkringar hos Sensor är brett, och inkluderar alltifrån hemförsäkring och bilförsäkring till sjukförsäkring och personförsäkringar.

Sensor vill göra det lättare att förstå försäkringar, och erbjuder även individuell rådgivning. De försäkringar Sensor har tagit fram är anpassade till kunderna samtidigt som de är prisvärda, och behöver du hjälp kan du alltid kontakta den proffsiga och snabba kundsupporten. Skadeanmälan sker smidigast på hemsidan eller i appen via inloggning med BankID, och du kan alltid se status på din anmälan när du är inloggad på Mina sidor.

Hemförsäkringar

Hos Sensor hittar du hemförsäkringar för både hyresrätter, bostadsrätter och villor. Därmed kan du få ersättning vid oförutsedda händelser som är kopplade till ditt hem eller dina ägodelar. Hemförsäkringarna gäller även när du är på resa tack vare reseskyddet som är utan självrisk och gäller i upp till 45 dagar.

Med någon av Sensors hemförsäkringar kan du även få ersättning om du krävs på skadestånd, om du hamnar i en tvist och om du blir överfallen. Under resan kan du också få hjälp med utgifter vid olycksfall, akut sjukdom eller allvarliga händelser i hemmet. Sensor erbjuder dessutom tilläggsförsäkringen Resplus som ger dig ett mer omfattande skydd under resan. Dessutom finns flera tilläggsförsäkringar att välja mellan:

  • Allriskförsäkring - som skydd för dina ägodelar
  • Krisförsäkring - som ersätter dig vid psykisk ohälsa
  • Fritidsolycksfallsförsäkring - vid olyckor på fritiden
  • Småbåtsförsäkring - som ger ersättning vid brand, stöld och sjöskador

Olika val beroende på bostadssituation

Oavsett vilken typ av hemförsäkring du behöver har Sensor ett alternativ som passar. Du som bor i hyresrätt väljer helt enkelt den grundläggande hemförsäkringen. Bostadsrättsägare behöver däremot teckna en tilläggsförsäkring för bostadsrätt som även täcker skador som man behöver ersätta enligt bostadsrättsföreningens stadgar. Du kan också försäkra dig mot oförutsedda skador och vattenskador mot en extra kostnad.

Bor du i en villa är det däremot villahemförsäkringen som ska väljas. Den innehåller även ett skydd för både byggnaden och tomtmarken – utöver vad som ingår i den vanliga hemförsäkringen. Dessutom kan du välja tilläggsförsäkringar för hussvamp och utökad sanering.

Personförsäkringar

Sensor har tagit fram flera olika personförsäkringspaket som gör att du kan få precis den täckning du är i behov av, oavsett om du är singel, sambo eller ingår i en familj med barn. Här är det särskilt användbart med Sensors individuella rådgivning om du är osäker på vilket paket du ska välja. Genom att kontakta kundsupporten kan du få tips om hur du får det bästa skyddet för just din livssituation.

Personförsäkringspaketen hos Sensor kombinerar olycksfallsförsäkring, livförsäkring och sjukförsäkring. De erbjuds av Protector Försäkring, som är ett av Skandinaviens ledande försäkringsbolag.

Olycksfallsförsäkringen kan ersätta dig för skador, vårdkostnader och medicinsk invaliditet som orsakas av en olycka. Du kan även få ersättning för förstörda ägodelar och bestående ärr. Livförsäkringen ger ett belopp till dina anhöriga om du skulle avlida, medan sjukförsäkringen ger dig ersättning om du blir sjuk under en lång period och därmed inte kan arbeta som vanligt.

Bilförsäkringar

Det är obligatoriskt att teckna en trafikförsäkring, som är den mest grundläggande bilförsäkringen. Den trafikförsäkring som Sensor erbjuder ger dig ett utmärkt grundskydd, och för att anpassa försäkringspremien kan du justera självrisken till önskad nivå. I trafikförsäkringen ingår sakskador och personskador som du själv orsakar när du kör med din bil.

Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring, eller delkasko. Då får du också ersättning vid brand, glasskador, stöld och maskinskador. Dessutom ingår rättshjälp och bärgning.

Sensor erbjuder också tillägg för vagnskador, som i kombination med halvförsäkringen kallas för en helförsäkring. Då får du ett utmärkt skydd som även inkluderar skador på din egen bil vid olyckshändelser, skadegörelse eller trafikolyckor. Sensor har också andra tilläggsförsäkringar i utbudet, till exempel allrisk, assistans, hyrbil, parkeringsskada, trafikolycksfall och djurkollision.

Sjukvårdsförsäkringar

Om du vill få vård snabbare och slippa de ofta långa köerna för att få tid hos den skattefinansierade sjukvården kan du teckna en sjukvårdsförsäkring via Sensor. Då får du nämligen ersättning för planerad vård hos ett stort antal privata vårdgivare som inte har några långa väntetider. Det ingår även medicinsk rådgivning via telefon dygnet runt, samt möjlighet till tidsbokning på vardagar mellan 07.00 och 17.00.

Den sjukvårdsförsäkring du kan teckna hos Sensor garanterar dig kontakt med specialistläkare inom 6 vardagar, och tid för eventuell operation inom 14 vardagar. Du kan också boka besök hos privat sjukgymnast, kiropraktor, naprapat och psykolog via sjukvårdsförsäkringen som erbjuds av Sensor i samarbete med Trygg Hansa.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Sensor Försäkring Norden AB
Organisationsnummer 559056-6500
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-410 03 10
E-post kundservice@sensorforsakring.se
Adress Timmermansgatan 16B
Postnummer 972 33
Postort Luleå
Hemsida sensorforsakring.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 18:00
Tisdag 09:00 - 18:00
Onsdag 09:00 - 18:00
Torsdag 09:00 - 18:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Sensor Försäkring

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

En försäkringsförmedlare förmedlar försäkringar från andra försäkringsbolag med tillstånd från Finansinspektionen. Därmed kan du via Sensor teckna förmånliga försäkringar från bland annat Trygg-Hansa, Protector och Dina Försäkringar.

Om du behöver anmäla en skada gör du det genom att logga in på Sensors hemsida med BankID, eller genom att skriva ut en skadeblankett som du fyller i och skickar in via brev eller e-post.

Du kan välja att betala per månad via autogiro, eller via en faktura som skickas ut antingen halvårsvis eller årsvis.

Ja, Sensor har också ett utbud av försäkringslösningar för företag.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024