Hedvig

Försäkringsbolaget Hedvig erbjuder förmånliga hemförsäkringar och bilförsäkringar för stora och små hushåll. Sedan 2017 har det fått över 100 000 kunder runtom Norden.

Hedvig screenshot illustration

Försäkringsbolaget Hedvig

En av Hedvigs specialiteter är hur deras verksamhet är helt digitaliserad. Enligt de själva slipper du telefonköer och formulär. Hela verksamheten sker digital via deras hemsida eller app. På så sätt kan de ge en snabb, effektiv, och bra service till sina kunder omedelbart utan långa väntetider.

Via appen kan du anmäla skador och stöld, hantera dina ärenden och ställa frågor. Du har full kontroll över dina egna försäkringar och ärenden. Kontaktar du Hedvig för rådgivningen eller konsultation har båda parter tillgång till nödvändig information omgående. Med över 1000 recensioner på App Store har appen ett betyg på 4.7/5, vilket är ett tecken på en välfungerande app.

Hedvigs affärsverksamhet fungerar bra och har fått ett omdöme på 4.8 på Trustpilot, vilket gör de till en av de mest väl recenserade försäkringsbolagen i dagsläget. Bidragande till deras höga betyg är att du har ett team av service-medarbetare som jobbar med just ditt ärende.

“Vi kan inte tjäna mer pengar på att betala ut mindre”. Så lyder deras hemsida när de motiverar att endast 25% av din premie går till Hedvig, och 75% går till medlemmarnas skadepool. Pengarna i skadepoolen som blir över efter räkneårets slut doneras till välgörenhet.

Hedvigs Hemförsäkring Hyresrätt och Bostadsrätt

Hedvig erbjuder hemförsäkring för

 • Villa
 • Hus
 • Bostadsrätter
 • Hyresrätter
 • Studenter

Hedvigs hemförsäkring erbjuder trygghet oavsett boendeform och flexibla försäkringar utan bindningstid som även passar studenter.

I hemförsäkringarna ingår inte bara ett skydd för dina ägodelar, utan du och din familj står under skyddet. Detta gäller oavsett om du äger en bostadsrätt, bor i en hyresrätt, hyr en lägenhet i andra hand, eller är inneboende. Försäkringen är till för alla.

I både hyres- och bostadsrätter har du skydd mot eventuella vattenskador som kan uppstå vid problem med tvättmaskinen, diskmaskinen eller kyl och frys som går sönder och orsakar skador. Självrisken för vattenskador ligger på endast 1500 kr.

Du som bor i hyresrätt kan även rätt att få juridisk rådgivning om hyresvärden kräver dig på pengar eller ersättning för en skada du inte anser att du har orsakat. Hedvig hjälper dig utreda om du är skadeståndsskyldig eller inte.

För hyresgästen gäller även drulleförsäkring, vilket täcker dig om du råkar ut för en oförutsedd händelse som att tappa telefonen i marken, spilla kaffe på datorn; möbler eller glasögon som går sönder av misstag. Du kan ha rätt till ersättning på ett belopp upp till 50 000 kronor per skadehändelse.

För bostadsrättsförsäkringen ingår bostadsrättstillägg vilket skyddar den fasta inredningen i ditt hem, det vill säga parkettgolv, köksbänk, och handfat, etc. Även för bostadsrättsförsäkringen ligger självrisken på låga 1500 kr.

Bostadsrätter och hyresrätter har även ett 45 dagars reseskydd.

Hedvigs hus- och villaförsäkring

Oavsett om du flyttat in i dina föräldrars gamla hus eller köpt ditt egna drömhus så är det viktigt att veta om att huset står tryggt och försäkrat om det skulle hända en olycka.

Villaförsäkringen hos Hedvig täcker hela huset, alla boende i huset, inredningen och prylarna samt tomten och all egendom. Du har ett skydd om du råkar ut för inbrott, vattenskador eller drabbas av skadedjur i hemmet.

Dessutom har du ett fullvärdesförsäkring vilket ger dig möjligheten att återbygga ditt hem om huset skulle brinna upp. Du får hjälp av Hedvigs och ditt egna serviceteam.

I Hedvigs hus- och villa försäkring ingår skydd mot:

 • Eldsvåda
 • Vattenskador
 • Inbrott
 • Oväder
 • Ombyggnation
 • Skadegörelse
 • Drulle
 • Reseskydd

För ett än mer omfattande skydd kan du komplettera med olycksfallsförsäkring. Det skyddar dig från olyckor som resulterar i sjukhusbesök, tandvård, rehabilitering eller terapi och annat som kan orsaka permanenta skador. Det är ett skydd som gäller dygnet runt och runt om i hela världen. Du betalar ingen självrisk för din olycksförsäkring.

Olycksfallsförsäkringen kan tecknas av alla som köper Hedvigs försäkringar, oavsett vilken boendeform du har.

Hedvigs Bilförsäkring

Om din bil råkat ut för en skada kan du snabbt och enkelt spela in din skadeanmälan och skicka till Hedvig genom appen. Om möjligt kan du alltså göra det direkt i samband med olyckan istället för att vänta på att du kommit hem och kanske glömt en del detaljer.

Bilförsäkringen ger dig ett omfattande skydd som bland annat ger dig möjlighet till reparation på valfri verkstad, laga stenskott helt gratis, personlig service fram till kl 22 varje dag samtidigt som du kan göra en skadeanmälan dygnet runt via Hedvig-appen. Dessutom kan du få bärgningshjälp dygnet runt med Falck.

När du väljer bilförsäkring hos Hedvig har du tre möjliga alternativ att välja mellan: helförsäkring, halvförsäkring eller trafikförsäkring.

Alternativen är tre olika omfattningar av hur mycket skydd du kan få på bilen. Trafikförsäkring är ett minimum, och enligt lag obligatorisk om bilen överhuvudtaget ska kunna få användas i trafik. Är bilen avställd krävs ingen försäkring, men det är viktigt att du försäkrar bilen innan användning.

Din bilförsäkring hos Hedvig täcker:

 • Stöld och inbrott
 • Brand och blixtnedslag eller explosion
 • Glas och alla bilens rutor
 • Bärgnings- och räddningstjänst
 • Maskinskydd som ger skydd för oförutsägbara maskinproblem
 • Rättsskydd ifall du hamnar i en juridisk tvist
 • Kristerapi - ersättning för eventuell rehabilitering eller terapi efter en trafikolycka

Med alla försäkringsbolag gäller det att läsa det finstilta noggrant och vara medveten om både dina rättigheter och skyldigheter. Till exempel kan det vara så att din försäkring inte täcker ett inbrott eller en stöld av en laptop som fanns i bilen om datorn var synlig i din parkerade bil.

Den här typen av situationer är förekommande och viktiga att hålla koll på så du vet vad som gäller.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Hedvig AB
Organisationsnummer 559093-0334
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-45 99 200
E-post hedvig@hedvig.com
Adress Malmskillnadsgatan 32
Postnummer 111 51
Postort Stockholm
Hemsida hedvig.com/se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 16:00
Tisdag 09:00 - 16:00
Onsdag 09:00 - 16:00
Torsdag 09:00 - 16:00
Fredag 09:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Hedvig

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

I en hemförsäkring ingår ett skydd som ger dig ekonomisk ersättning för det i ditt hem som försvinner eller går sönder vid till exempel en vattenskada eller ett inbrott. Du är också försäkrad om du, till exempel, skadar dig under en resa eller orsakar en skada på någon annans ägodelar eller egendom.

Exakta priset är beroende på ett flertal olika faktorer som boendeyta, hur många som bor i bostaden samt ålder. Du kan snabbt, enkelt och gratis göra en prisbedömning på hedvig.com.

Hedvig erbjuder tre alternativ av bilförsäkringar som omfattar olika mycket och olika typer av olyckor eller skador. Trafikförsäkringen är obligatorisk om bilen ska nyttjas, halv- och helförsäkringarna kan täcka allt från stenskott och trasiga rutor till rehabiliterings- och terapikostnader efter en olycka.

En skadeanmälan gör du snabbt, enkelt och smidigt via Hedvig-appen. Du får omedelbar hjälp av ett serviceteam om du gör anmälan innan kl 22. Genom att göra anmälan via appen slipper du telefonköer, formulär och väntetider.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024