WaterCircles

WaterCircles är ett kundfokuserat försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkring och hemförsäkring för hyresrätt, bostadsrätt, villa och fritidshus, samt en olycksförsäkring. De har även försäkringar för husvagn, husbil, släp och båtar. De saknar en företagsförsäkring, men de har en försäkring för företagsbilen.

WaterCircles Försäkringar

WaterCircles har flexibla lösningar med ett högt antal tilläggsförsäkringar som du kan teckna för maximal trygghet och säkerhet i vardagen, och som kan ge skydd för hela familjen under en resa, eller om en olycka skulle ske på fritiden.

Den kundfokuserade affärsidén och retoriken har bidragit till WaterCircles kundnöjdhet på 94%. Vidare är många av WaterCircles försäkringar märkta med Naturskyddsföreningens miljömärke Bra Miljöval.

Hemförsäkring

WaterCircles hemförsäkringar är till för alla, oavsett boendesituation eller antal personer i hushållet. De erbjuder två olika sorters hemförsäkringar; de har alternativet som kallas Hem och den mer omfattande försäkringen med namnet Superhem.

Oavsett vilket av alternativen du väljer så har du skydd som kan kategoriseras i två delar. Dels har du ett skydd för alla dina saker om det skulle uppstå en brand- eller vattenskada, eller om det blir inbrott och saker blir stulna. Det andra är att du har ett skydd för dig hela familjen. Det innebär alltså att din hemförsäkring alltid har bland annat reseskydd och ett överfallsskydd.

När du tecknar en hemförsäkring hos WaterCircles väljer du själv vilket försäkringsbelopp du behöver för alla dina ägodelar. Beloppet du kommer fram till ska motsvara det totala marknadsvärdet av allt som ska försäkras.

Hem

WaterCircle har ett omfattande egendomsskydd även i den grundläggande hemförsäkringen Hem. Exempelvis har du rätt till ersättning för stöld både i och utanför bostaden. Det kan gälla sådant som blir stulet i tvättstugan, eller i gemensamma förråds- och källarutrymmen, bilen eller arbetsplatsen.

Du som bor i en bostadsrätt behöver inte teckna ett extra bostadsrättstillägg. Detta ingår istället i Hem och Superhem. Tillägget är alltså skydd vid skador som uppkommer på den fasta egendomen. Alltså tak, väggar och golv; men det gäller även för vitvaror som kylskåp eller handfat.

För hyresrätter är det istället hyresvärden som ansvarar för den typen av skador och dem du skall vända dig till i första hand. Skulle du och hyresvärden vara oense om vem som bär ansvar vid skada har du ett rättsskydd som ger ersättning för advokat- och rättegångskostnader. Rättsskyddet ingår för alla som tecknar en hemförsäkring och gäller oavsett vilken typ av rättstvist det rör sig om.

Dessutom har WaterCircles ett privatansvar som kan ge ersättning om du som privatperson skulle bli krävd på skadestånd.

Din hemförsäkring gäller även om du skulle bli utsatt för IT-stöld och du får hjälp med så kallad webbrensning. Den sistnämnda är en hjälp att bli av med oönskat eller kränkande innehåll som har blivit offentligt utan samtycke.

För dig som drabbats psykologiskt på grund av ett överfall eller brand i hemmet är även krishjälp inkluderat i WaterCircles hemförsäkring. Du får träffa en legitimerad psykolog som hjälper dig hantera situationen du befinner dig i.

SuperHem

Allt ovan var det grundläggande skyddet. Med Superhem får du även nyvärde på elektronik som har skadats och ska ersättas. För boende i bostadsrätt ingår en allrisk på fast egendom som ger ersättning på max 150 000 kr.

Det ingår även en allrisk på lösöre för samtliga som tecknar Superhem, oavsett boendeform. Allrisken ger ersättning för oförutsedda och plötsliga händelser. Du kan få ersättning på upp mot 75 000 kr för saker som försvann eller förstördes i hemmet. Sker det utanför ditt hem kan du få upp till 50 000 kr i ersättning om du har Superhem.

Vidare får du ett extra och mer omfattande reseskydd. Du kan få ersättning för kostnader om du tvingas avboka en resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall som drabbat resenärerna. Du betalar ingen självrisk för detta.

Allrisk för lösöre och extra reseskyddet finns som tillägg för dig som tecknar hemförsäkringen Hem.

Tillägg för hemförsäkringar

Det som inte ingår i varken Hem eller Superhem går att köpa som extra- eller tilläggsförsäkringar. Du kan skaffa ett förlängt reseskydd eller köpa en försäkring som ger dig ersättning för förlorad golfutrustning. Med en självrisk på 1 500 kr kan du får upp mot 30 000 kr i ersättning utöver de 10 000 kr som ingår i grundskyddet som kommer med hemförsäkringen.

Vidare kan du teckna försäkring för fritidsolycksfall. Är du eller någon i familjen med om en olycka på fritiden kan ni få ersättning för vård och resor som tillkommer. Skulle olyckan orsaka fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar till följd av olyckan har ni även rätt till ersättning.

Kombination av försäkringar

Det finns många sätt att kombinera dina alternativ för att hitta den optimala lösningen för dig och din familj. Bor ni i en hyresrätt och reser mycket kan en grundförsäkring tillsammans med fritidsolycksfall vara en bra kombination.

Eller om du bor i en villa kan du köpa hemförsäkring och en villaförsäkring och komplettera detta med en olycksfallförsäkring. Om du vill ha det mest omfattande skyddet för en villa kan du teckna Superhem och Supervilla.

Försäkringar hos WaterCircles

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag WaterCircles Sverige AB
Organisationsnummer 556807-9056
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-490 09 99
E-post info@watercircles.se
Adress Torshamnsgatan 35
Postnummer 164 40
Postort Kista
Hemsida watercircles.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:15 - 16:45
Tisdag 08:15 - 16:45
Onsdag 08:15 - 16:45
Torsdag 08:15 - 16:45
Fredag 08:15 - 16:45
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om WaterCircles

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Saker av ett högt värde som datorer, kontanter, smycken, värdefulla tavlor, etc, ger ingen ersättning om de blir stulna från ett förråd på grund av aktsamhetskravet. Däremot får du ersättning om exempelvis skidor eller möbler blir stulna från förrådet.

Priset på din hemförsäkring varierar beroende på boendeform samt vilken självrisk du väljer. Ju högre självrisk, desto lägre pris.

Reseskyddet som ingår i din hemförsäkring gäller i 45 dagar. Du kan också teckna extra reseförsäkring för att förlänga antal dagar som skyddet ska gälla.

Gör anmälningar så snabbt som möjligt. Gäller det akuta personskador kan du göra anmälan dygnet runt. Sker det utanför kontorstider kopplas du automatiskt till skadejouren.

Alla som är folkbokförda på just den adressen står under skyddet. Dock måste du själv anmäla de som du vill ska vara försäkrade.

Om du har flyktingar från Ukraina som bor gratis hos dig kan de även ingå i din hemförsäkring och ha samma skydd som resten av familjen när det kommer till skador eller överfall, etc.

Senast uppdaterad: 19 april 2024