Spotpriser SE4 (Malmö)

Beskrivning av Elområde SE4 (Malmö) och spotpriser för idag och imorgon.

Dagens snitt

113,80

öre/kWh

Just nu

211,01

öre/kWh

Lägsta pris (11-12)

89,94

öre/kWh

Högsta pris (07-08)

211,01

öre/kWh

Genomsnittliga dygnspriser exklusive kostnader för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms eller elnätskostnader.

Elområde SE4 (Malmö)

Elområde 4 kallas även för SE 4 eller Malmö, och inkluderar Blekinge län, Kronobergs län och Skåne län. Dessutom ingår också delar av Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län och Västra Götalands län i området. Här bor en stor del av den svenska befolkningen, och flera av de större städerna såsom Malmö, Helsingborg och Lund ligger också i området.

Efterfrågan på el i detta område är alltså stor, men elproduktionen som främst sker i kärnkraftverk är inte på långa vägar tillräcklig. Den höga efterfrågan täcks därför delvis med el som har transporterats från de norra delarna av landet, och på grund av detta är elpriserna i SE 4 oftast de högsta i Sverige.

Lukas Brisman

Redaktionschef

Lukas är en av de två grundarna till Ekonomival.se. Han har lång erfarenhet på över 20 år av marknadsföring på internet. Med ett brinnande intresse för ekonomi strävar han efter att förmedla komplexa ämnen på ett lättförståeligt sätt för alla som besöker Ekonomival.se. Här är han ansvarig för allt innehåll, från att skapa och redigera artiklar till att samordna de olika skribenter som anlitas för att bidra till webbplatsen.

Senast uppdaterad: 02 februari 2024