Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar har ett brett utbud och är en del av Trygg Hansa, ett väletablerat försäkringsbolag. De försäkrar företag såväl som privatpersoner med sina hemförsäkringar, barnförsäkringar och så kallade entusiastförsäkringar. Vidare uttrycker de att de är specialister på båt- och MC-försäkringar. De har ett gott omdöme från Trustpilot där de får 4/5 stjärnor.

Bilförsäkringar

Med Moderna som ditt försäkringsbolag har du ständigt hjälp och stöd när du är ute och kör, oavsett om du har en ny eller begagnat bil. De följer en standard för bilförsäkringar genom att erbjuda tre nivåer av skydd:

  • Trafikförsäkring
  • Halvförsäkring
  • Helförsäkring

Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla som har en bil och tänker använda den. Alla enligt lag måste ha en sådan försäkring. Vilket bolag den kommer ifrån spelar ingen roll. Den ger dig och dina medpassagerare ett grundläggande skydd och rättigheter om ni skulle råka ut för en olycka.

Halvförsäkring och Helförsäkring ger dig ett bredare skydd och ger dig rätt till ersättning för inre och yttre skador på din bil. Stenskott är förekommande och täcks naturligtvis av Modernas halvförsäkring. Alla sorters skador på glas och vindrutor ger rätt till kompensation antingen kostnadsfritt eller till ett mycket reducerat pris hos din bilmekaniker.

Med Moderna har du även skydd om någon skulle göra ett inbrott i din bil. Skulle någon stjäla bilen har du rätt till bärgning, lika så om bilen skulle gå sönder mitt ute i ingenstans så har du rätt till kostnadsfri bärgning. Detta gäller dock inte om bilen inte startar på grund av tom tank.

Om du tecknar halv- eller helförsäkringen har du även ett rättsskydd, vilket ger dig rätt till ersättning för juridiska kostnader, som advokat eller rättegångskostnader, om du skulle hamna i en rättstvist.

Den stora skillnaden mellan halv och helförsäkringen är att den hela täcker dig vid en vagnskada. Är du med om en olycka och bilen skadas har du rätt till ersättning, även om det var du som orsakade skadan.

Tillägg för bilförsäkringen

För mer specifika och än mer omfattande skydd kan du teckna tillägg. Moderna erbjuder här bland annat drulle (allrisk) som ger dig ersättning om du skulle tappa bort nycklarna eller tanka med fel drivmedel. Oförutsedda händelser, helt enkelt.

Du kan köpa ett tillägg som hjälper till med betalning vid sjukhusvistelser eller “medicinsk invaliditet” efter en olycka. Detta tillägg täcker dig och samtliga medpassagerare när olyckan inträffade. Självrisken är 0 kr med det här tillägget.

Båtförsäkringar

Atlantica är den del av Moderna och Trygg Hansas försäkringar för båtar. Med Atlantica (och då Moderna) får du inte bara en försäkring för din båt, utan även personlig service, rådgivning och stöd för att du ska kunna leva ditt bästa båtliv.

Du får alltid en helförsäkring när du tecknar med Moderna. Det betyder att din båt alltid har ett skydd vid exempelvis stöld, brand och diverse sjöskador som kan uppstå, exempelvis grundstötning. Vidare har du tillgång till Atlantica Assistans dygnet runt.

Din lösöre på båten kan ge ersättning upp till 25 000 kr och du får nyvärdesersättning för motorer och båtar i 24 månader.

I din båtförsäkring ingår också ett rättsskydd. Du måste dock teckna försäkringen direkt och i samband med båtköpet för att rättsskydd ska gälla.

Atlantica har även ett brett utbud av tilläggsförsäkringar du kan teckna för att göra resan och båtanvändandet tryggare. Du kan teckna försäkringar för maskinskador som gäller motorer, elkomponenter och maskinutrustning på båten.

Om du planerar att resa längre med din båt finns det en försäkring för dig som behöver “utöka ditt geografiska område”, som Moderna beskriver det. Samt så finns det specialiserade försäkringar för passageraransvar, för de som fiskar och för de som planerar att hyra ut sin båt.

Personförsäkringar

Modernas personförsäkringar kan skapa en trygghet i vardagen. Beroende på din situation, ålder eller livsstil finns det olika slags försäkringar att teckna.

Det finns tre nivåer av personförsäkringar att teckna hos Moderna: Olycksfall, Medium och Large. Grundläggande bland alla tre är att du får skydd vid bland annat ärrsättning, sjukhusvistelse, tandskador och rese- och behandlingskostnader vid olycksfall.

Du som är under 18 år ska teckna en barnförsäkring. Vidare har moderna graviditetsförsäkring som ger dig ett omfattande skydd under din graviditet och en bit efter förlossningen.

Till sist, Det finns olycksfallsförsäkring som ger dig mer omfattande ersättning vid olyckor. Samtidigt finns det försäkringar för mer specifikt just sjukdomar som ger större ersättning om du blir långtidssjukskriven eller inlagd på sjukhus. Du kan välja försäkring efter livsstil.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Trygg-Hansa Försäkring filial
Organisationsnummer 516403-8662
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-219 10 80
Adress Fleminggatan 18-20
Postnummer 106 26
Postort Stockholm
Hemsida modernaforsakringar.se

Fler varumärken från Trygg-Hansa Försäkring filial

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 19:00
Tisdag 08:00 - 19:00
Onsdag 08:00 - 19:00
Torsdag 08:00 - 19:00
Fredag 08:00 - 19:00
Lördag 09:00 - 17:00
Söndag 09:00 - 17:00
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Moderna Försäkringar

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Du måste själv avsluta din försäkring dagen bilen byter ägare. Tänk på att inte göra det en dag för tidigt eftersom trafikförsäkring är obligatorisk för en aktiv bil. Nya ägaren måste själv teckna ett nytt avtal med ett försäkringsbolag. Din försäkring följer alltså inte med bilen.

Din bilförsäkring gäller i länder som ingår i systemet Gröna Kort. Det Gröna Kortet visar att du har betalat din svenska bilförsäkring och att den gäller i länder som också ingår i Gröna kortet-systemet. Sker det skadegörelse eller inbrott på din bil när du befinner dig utomlands ska du rapportera detta till den lokala polisen och be om en kopia av ärendet som du ger till ditt svenska försäkringsbolag.

När det kommer till båtförsäkringar finns det generella och specifika försäkringar. En del försäkringar är baserade på vilket märke eller motor din båt har. Exempelvis kan du få en skräddarsydd försäkring om du har Evinrude, Honda, eller Suzuki-båtar. Vidare finns det alternativa försäkringar för sportfiskare eller vattenskotrar.

Ja, Moderna erbjuder ett brett utbud av hemförsäkringar som gäller hyresrätter, bostadsrätter, villor eller fritidshus. Samtliga ger dig, familjen och era ägodelar ett bra skydd som ger rätt till ersättning eller kompensation vid olyckor, skadegörelse, inbrott eller brand och vattenskador.

Drulleförsäkring, som ger ersättning om exempelvis dina glasögon går sönder eller andra olyckshändelser,ingår inte. Det måste tecknas som en tilläggsförsäkring vid sidan av din hemförsäkring.

Senast uppdaterad: 21 februari 2024