ICA Försäkring

ICA Försäkring är en av Sveriges största försäkringsbolag och erbjuder ett brett utbud av olika försäkringar. ICA Försäkring har försäkringar för både privatpersoner och företag. Privatpersoner kan välja mellan olika typer av hemförsäkringar, bilförsäkringar, livförsäkringar och reseskydd. Företag kan försäkra sina anställda och sin verksamhet mot olika risker. ICA Försäkring är en av de få försäkringsbolag som erbjuder sjukvårdsförsäkringar.

Allmänt om ICA Försäkring

Sedan 2015 har ICA Försäkringar varit aktiva i att förändra och förbättra försäkringsmarknaden. Syftet har varit att utmana och modernisera marknaden och erbjuda prisvärda alternativ på dina försäkringar - samtidigt som du får mer valuta för pengarna.

ICA Försäkringar erbjuder allt från hemförsäkringar för hyres- och bostadsrätter, bil-, båt-, mopedförsäkringar; försäkringar för hus, villa, och fritidshus samt personförsäkringar. Även studenter har ett bredd skydd för en låg månadskostnad. Alla försäkringar ger omfattande skydd och säkerhet som gör att du kan känna dig trygg i vardagen i fall olyckan skulle vara framme. I priset ingår alltid reseskydd och drulleförsäkring.

ICA Försäkring skyddar mer än bara dina ägodelar. Det är ett skydd för dig och ditt hela ditt hem. Med ICA Försäkringar står väggar, tak, golv och fönster försäkrade. Uppstår det en vattenskada, brand eller annat olycksfall har du rätt till omfattande ersättningar.

En del av ICA-koncernen

ICA Försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringar. De flesta av dessa försäkringar riktar sig till privatpersoner, men ICA Försäkring erbjuder även företagsförsäkringar. ICA Försäkring är ett mycket välrenommerat försäkringsbolag och har funnits i Sverige sedan 1892. Bolaget är en del av ICA-koncernen, som är en av Sveriges största handelskedjor.

Försäkringar för hyresrätter och bostadsrätter

Grundförsäkringen för hyres- och bostadsrätter har drulleförsäkring på upp till 1 000 000 kronor; 60 dagars reseskydd och ett cykelersättning på upp mot hela 50 000 kronor vid stöld.

Dessutom kan du få ersättning för tvättmaskiner och andra hushållsmaskiner, om de gå sönder. Skulle även kyl och frys gå sönder har du en försäkring upp till 5000 kr för den maten som förstördes.

Husförsäkring (Villaförsäkring)

Enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå är ICAs grundpaket för husförsäkring den bästa försäkringen för husägare.

För hus- och villaägare ingår allting ovan som gällde hyresrätter och bostadsrätter, men med ännu fler förmåner. I grundpaketet ingår allrisk för byggnader och lösöre, samt saneringsskydd mot ohyra och skadedjur.

Med ICAs husförsäkring får du även ett presentkort värt 5000 kr för kyl och frys ifall någon av dem går sönder. Även här får du en ersättning för maten som förstördes på ett belopp på upp till 5000 kr.

Väljer du att köpa pluspaketet kan du dubbla maxersättningen samtidigt som du slipper betala för självrisken för skador som uppstår inom reseskyddet.

Du som är stammiskund på ICA får 250 - 500 kr att handla för när du tecknar hus- eller hemförsäkring. Efter tecknat avtal sker utbetalningen automatiskt och sätts in på ditt konto ett par veckor efter ditt köp på valfri ICA-butik.

Fritidshusförsäkring

ICA erbjuder försäkring till dig med fritidshus och semesterhus. På så sätt behöver du inte köpa hemförsäkringen till ett hus som inte används och slits lika mycket som ditt primära hem.

Med fritidshusförsäkring får du en allrisk för byggnaden och saneringsförsäkring. Om huset blir obrukbart på grund av en skada som uppkom i och med att du hyrde ut huset så har du rätt till ersättning.

Du har även ett flexibelt lösöre på huset. Standarden är att lösöret är försäkrat upp till 300 000 kronor, men du har möjlighet att välja en högre eller lägre summa, om du så vill.

För ännu mer trygghet kan du köpa Hus Plus eller Hem Plus.

Studentförsäkring

Med studenthemförsäkring får du 60 dagars reseskydd, olycksförsäkring och drulleförsäkring.

Studentförsäkringen ger dig ett skydd om det uppstår vatten eller brandskador i ditt studenthem. I studentboenden är det ofta mycket folk som kommer och går dagligen och terminsvis. Det ökar risken för olyckor eller stölder. Därför är det lika viktigt för studenter att också vara försäkrade.

Skulle du ramla av cykeln och skada din dator, dra på dig en skada under en resa, eller behöva rättslig hjälp så finns är ICAs studenthemförsäkring ditt bästa val för en tryggare vardag.

ICA Personförsäkring

Gratis stödsamtal med Blue Call

Samtliga av ICA Försäkringskunder erbjuds gratis stödsamtal med BlueCall. På BlueCalls app kan du ringa eller chatta med professionella terapeuter, konsulter och rådgivare för att minska din stress och förbättra din psykiska hälsa.

Du kan vara så anonym du vill, och du tilldelas de verktyg som krävs för att klara vardagens alla utmaningar och stressfyllda situationer.

Olycksfallsförsäkring

Med olycksfallsförsäkring betalar du ingen självrisk vid uppkomst av skada och samma skydd gäller utomlands i upp till 12 månader.

De flesta har redan en försäkring av arbetsgivare eller skola som skyddar dig under arbetstid. Dock är du inte skyddad under din fritid när du åker skidor, sportar, och utforskar din omvärld - kanske när du hade behövt försäkringen som mest.

Barnförsäkring

Barnförsäkring är en omfattande försäkring som förhoppningsvis kan göra det lättare att låta sitt barn leka och utforska som ett barn. Med barnförsäkring har du ett skydd vid olycksfall och sjukdom som resulterar i behandling på sjukhus eller hemma.

Vid bestående nedsättning vid olycksfall eller sjukdom täcker försäkringen rehabilitering och de hjälpmedel som kan behövas. Kristerapi ingår även för hela familjen.

Vidare får du ersättning för

  • Sjukhusvistelse
  • Vård, resor och läkemedel
  • Ersättning vid ärrbildning

För mer information om den omfattande barnförsäkringen, läs mer på https://www.icaforsakring.se/person/barnforsakring/

Graviditetsskydd

Det finns ett kostnadsfritt graviditetsskydd som gäller från och med vecka 22 av graviditeten och fram tills att bebisen fyllt 6 månader. Självklart kan du teckna avtalet under vilket vecka som helst från och med att skyddet börjar gälla.

Skyddet ger dig ekonomisk trygghet vid komplikationer under och efter graviditeten, vid olycksfall, sjukdom eller dödsfall.

Mer om ICA Försäkring

ICAs utbud inom personförsäkringar innefattar även

  • Livförsäkringar
  • Bolåneskydd
  • Reseskydd
  • Försäkring vid utlandsstudier

ICA försäkringar erbjuder alltså personförsäkring, hemförsäkring, djurförsäkring, fordonsförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring och täcker allmänna skador.

Försäkringar hos ICA Försäkring

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag ICA Försäkring AB
Organisationsnummer 556966-2975
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 033-47 47 90
Adress Box 4075
Postort Solna
Hemsida icaforsakring.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 17:30
Tisdag 08:00 - 17:30
Onsdag 08:00 - 17:30
Torsdag 08:00 - 17:30
Fredag 08:00 - 17:30
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om ICA Försäkring

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

ICA Försäkring erbjuder ett brett utbud av olika försäkringar. Privatpersoner kan välja mellan olika typer av hemförsäkringar, bilförsäkringar, livförsäkringar och reseskydd. Företag kan försäkra sina anställda och sin verksamhet mot olika risker.

ICA Försäkring erbjuder en inkomstförsäkring för privatpersoner som är anställda och inkomstskyddade. Denna försäkring gäller för personer som blir arbetslösa och inte kan tillgodogöra sig arbete på grund av sjukdom eller skada. Försäkringen ger en månadsersättning under en viss period.

Ja, det går bra att teckna försäkringar hos ICA Försäkring även om man nyligen flyttat till Sverige.

Ja, det är möjligt att teckna försäkring hos ICA Försäkring utan att vara ICA-medlem. Däremot kan ICA-medlemmar oftast få rabatterade priser på sina försäkringar.

Om du har ICA Försäkring kan du göra en skadeanmälan på deras hemsida. Du måste först registrera dig med ditt personnummer eller företagsnummer. Sedan väljer du vilken typ av försäkring det gäller och fyller i de obligatoriska uppgifterna. När du har gjort det kommer ICA Försäkring att kontakta dig för att göra en skadabedömning.

Det går bra att ändra sin försäkring hos ICA Försäkring, detta gör man genom att logga in på Mina sidor på hemsidan för ICA Försäkring. Om du är privatperson kan du ändra din hemförsäkring, bilförsäkring, livförsäkring och reseskydd.

Senast uppdaterad: 18 februari 2024