Trygg-Hansa

Trygg-Hansa är ett välkänt försäkringsbolag i Sverige och erbjuder ett brett utbud av olika typer av försäkringar. Bolaget har en mycket bra kundtjänst och ger snabba utbetalningar vid skador.

Trygg-Hansa screenshot illustration

Om försäkringsbolaget Trygg-Hansa

Trygg Hansa har i 200 år varit aktiva med att erbjuda försäkringar och trygghet till folk. De erbjuder hemförsäkringar, samt försäkringar för bil, person, graviditet, fordon och företag. Hemförsäkringarna som erbjuds täcker hyresrätter, bostadsrätter, hus, villa eller fritidshus. Din försäkring anpassas efter dina behov och boendeform. Trygg Hansas försäkring har fått särskilt gott omdöme av kunder.

Trygg-Hansa: ett tryggt försäkringsbolag?

Har du någonsin undrat hur tryggt Trygg Hansa försäkringsbolag egentligen är? I och med att det finns så många olika försäkringsbolag på marknaden idag kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Därför tänkte vi ta en titt på Trygg Hansa och se om det verkligen lever upp till sitt rykte som ett tryggt och pålitligt försäkringsbolag.

Trygg Hansa är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och erbjuder försäkringar inom flera olika områden, såsom hemförsäkringar, bilförsäkringar, djurförsäkringar och reseförsäkringar. Dessutom kan du teckna olika typer av tillval till dina försäkringar, såsom en fara-, villa- eller bostadsrättsförsäkring.

Det finns flera positiva aspekter med Trygg Hansa, såsom den trygghet och pålitlighet som bolaget erbjuder. Bolaget har funnits i Sverige sedan 1884 och är därför ett av de mest välrenommerade och erfarna försäkringsbolagen i landet. Dessutom är Trygg Hansa ett av få bolag som erbjuder bostadsrättsförsäkringar, vilket kan vara mycket användbart om du äger en bostadsrätt.

Det finns dock några negativa aspekter med Trygg Hansa, såsom det faktum att bolagets priser ofta är lite högre jämfört med andra försäkringsbolag. Dessutom kan det vara svårt att hitta en bra och pålitlig Trygg Hansa-försäljare, eftersom bolaget inte har någon egen försäljningsorganisation.

Trygg-Hansas försäkringar

Trygg-Hansa är ett försäkringsbolag som erbjuder många olika typer av försäkringar. De har allt från hemförsäkringar till bilförsäkringar. Trygg-Hansa har också en av de största utbuden av reseförsäkringar i Sverige. Detta gör dem till ett mycket populärt försäkringsbolag bland svenskar.

Hemförsäkring

Oavsett vart du bor, om det är sydspetsen i Skåne eller Norrlands nordligaste punkt, så är det viktigt med en försäkring som täcker husets insida, utsida, dina ägodelar samt tomten och andra tillgångar.

Vattenskador och brandolyckor

Olyckor kan ske vilken stund som helst, men det går ändå att vara förberedd med en god försäkring. Med Trygg Hansa får du stöd och ersättning efter vattenskador eller bränder. Om, till exempel, tvättmaskinen orsakar stora vattenskador, eller om en brand förstörde stora delar av huset, och det inte längre är möjligt att bo kvar så står Trygg-Hansa för det nya boendet medan din villa återställs.

Stöld och inbrott

Skulle det ske ett inbrott i huset får du ersättning för det som blev stulet. Eftersom inbrott och stöld kan orsaka bestående men så har du även möjlighet att få upp till 10 träffar hos en psykolog, som din hemförsäkring står för. Förstörda fönster, dörrar och lås som orsakats under inbrottet får du också ersättning för.

Tänk på att de ofta görs kostnadsreduceringar på ersättningen du tillhandahåller för stulna ägodelar baserat på deras ålder. Dina äldre produkter kommer inte ersättas med vad en ny sådan kostar i butik idag. Det kan förekomma ett tillägg som du kan köpa som ger ett nypris på sådant som förstörts eller blivit stulet.

Reseskydd

Med din villaförsäkring ingår även ett reseskydd för hela familjen. Ett reseskydd är ersättning för sjukdomar eller skador som uppstår under en resa. Till exempel kan det bli höga kostnader om du bli inlagd på sjukhus eller måste köpa medicin. Alternativt om du eller en familjemedlem råkar så pass illa ut att det krävs transport tillbaka till Sverige så är det något Trygg Hansa ger ersättning för.

Tillägg för din försäkring

Vissa försäkringsbolag inkluderar drulle i sin hemförsäkring, medan andra har det som ett valbart tillägg. Drulleförsäkring är en slags olycksförsäkring. Om du råkar sätta dig på glasögonen eller tappa telefonen i poolen så har du, med en drulleförsäkring, rätt till ersättning för dessa.

Andra valbara alternativ är en utökad byggnadsförsäkring, eller utökad reseförsäkring. Den sistnämnda ger dig fler dagars trygghet under resa och rätt till högre ersättningsbelopp. Till sist erbjuder även Trygg Hansa en småbåtsförsäkring som du kan välja att lägga till i din hemförsäkring.

Utöver vad som nämnts ovan ingår även följande i din hemförsäkring hos Trygg Hansa

 • Ohyra och hussvamp
 • Överfallsskydd
 • Rättsskydd
 • Ansvarsskydd
 • Kristerapi
 • Ersättning för hushållsmaskiner, värmepumpar, element, kyl och frys samt mat som går förlorat när de går sönder

Hemförsäkring för hyresrätter och bostadsrätter

Hemförsäkringen för bostadsrätter och hyresrätter har stora likheter med försäkringar för hus och villa. Du får ersättning vid vattenskador, brand eller inbrott. Cyklar står under försäkringen, och även möjligheten att få ersättning för juridiska kostnader om du skulle hamna i en rättstvist med hyresvärden, eller om någon kräver dig på skadestånd.

Bilförsäkring

Trygg Hansa erbjuder fyra olika försäkringar för din bil

 • Trafikförsäkring - Det här är obligatorisk för alla som ska köra en bil, men det ger inget faktiskt skydd för bilen, utan endast för dig och dina medpassagerare om ni råkar ut för en olycka.
 • Halvförsäkring - Du får hjälp och ersättning vid stölder, inbrott, stenskott, etc. Det ger däremot inget skydd på bilens yttre. Att laga ett stenskott kommer endast att kosta dig 100 kr.
 • Helförsäkring - Utöver allt ovan får du här ersättning för motorproblem och krångel och ett skydd för bilens yttre. Här kan du även fotobesikta bilen så du slipper åka fram och tillbaka till verkstaden. Dessutom ingår bärgning till närmaste verkstad om bilen slutar fungera mitt i turen.
 • Bilförsäkring Stor - Det här är det mest omfattande skydd Trygg Hansa erbjuder och den som är högst rankat av Konsumenternas Trygghetsbyrå.

  Med en självrisk på endast 750 kr får du förlängt skydd för bilens elektronik och motor. Två gånger om året har du tillgång till bärgning om din bil slutar fungera, plus ersättning för att du och dina medpassagerare ska kunna ta er till er destination.

  Skulle du vara med om en olycka har du och dina passagerare även rätt till ersättning för skador och nedsatt funktionsförmåga, och i vissa fall ersättning för privat vård.

Drulle ingår i samtliga försäkringar, förutom den grundläggande och obligatoriska trafikförsäkringen. Skulle du tanka med fel bränsle eller tappa bort nycklarna så har du rätt till ersättning.

Tillägg för bilförsäkringar

Du kan köpa till en självriskrabatt som ger dig rabatt på 3000 kr om du blir påkörd av en smitare, eller för reparationskostnader om du skulle köra på ett djur eller krocka.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Trygg-Hansa Försäkring filial
Organisationsnummer 516403-8662
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0770-111 110
Adress Fleminggatan 18-20
Postnummer 106 26
Postort Stockholm
Hemsida trygghansa.se

Fler varumärken från Trygg-Hansa Försäkring filial

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 19:00
Tisdag 08:00 - 19:00
Onsdag 08:00 - 19:00
Torsdag 08:00 - 19:00
Fredag 08:00 - 19:00
Lördag 09:00 - 17:00
Söndag 09:00 - 17:00
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Trygg-Hansa

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Tillägg på dina försäkringar är inte ett krav, men ju mer omfattande skydd du har, desto större ersättning kan du få. Om du vet att du kommer vara utomlands stora delar av året kan det exempelvis vara klokt att investera i ett utökat reseskydd.

Beroende på hur länge du hyr. Hyr du en vecka på sommaren behövs det generellt inte, men om du hyr under en längre tid är det viktigt att du tecknar en hemförsäkring. Hyr du i andra hand står du inte under husägarens hemförsäkring.

Ja, ny eller begagnad bil spelar ingen roll. Inte heller vilket drivmedel som används eller åldern på föraren gör någon skillnad för din försäkring.

Den som äger bilen måste stå på försäkringen, men även de som förekommande kommer att använda bilen. Skulle försäkringen stå på någon annan kan du förlora rätten till ersättning ifall en olycka sker.

Senast uppdaterad: 23 maj 2024